5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hünü: 2010 zor bir yıl olacak

İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ KOOPERATİFİ'NİN 58. GENEL KURULU

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salahaddin Hünü, "2010 yılı daha zor bir yıl olacak. Şimdiden belli. En az hasarla geçirmek için esnaf ve sanatkara sonuna kadar destek vereceğiz" dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2009 yılı 58. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Ortakların yoğun ilgi gösterdiği genel kurula, TESKOMB Genel Başkanı Salahaddin Hünü, Türkiye Halk Bankası İzmir Bölge Koordinatörü Bülent İspir ile banka yetkilileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan genel kurulda, önce kooperatifin 2009 yılındaki çalışmaları hakkında bilgi verildi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salahaddin Hünü, kooperatif ortaklarından beklentilerinin kredi taksitlerini zamanında ödemeleri olduğunu belirtti. Başkan Hünü, 2009 yılında yaşadıkları problemlerin nedeninin kredilerin geri ödenmemesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "2010 yılı daha zor bir yıl olacak. Şimdiden belli. En az hasarla geçirmek için esnaf ve sanatkara sonuna kadar destek vereceğiz. Daha fazla vakit geçirmeden birleşmezsek, hiçbir esnaf ayakta kalamayacak. AB'ye üye olmaya çalışıyoruz ama AB standartlarında rekabet etme şansımız yok. Eğer kendimizi güne ayarlamazsak esnafımız daha çok kan kaybedecek. 6 trilyon finansman atıl durumda. Yatırımcıya nakledememişiz. Hem işler bozuk kimse siftah yapmıyor, kimse de para istemiyor. Peki esnaf işleri nasıl yürütecek."

Esnafa müjdeli haberler de veren Hünü, düşük faiz oranı ve daha kesintiyle esnafa kredi kullandırmak için yaptıkları çalışmaların sonuç verdiğini vurguladı. Hünü, 14 Ocak 2010 tarihinden itibaren kredi faiz oranlarının yıllık yüzde 8'den yüzde 6,5'a indirildiğini söyledi. Yaşanan dar boğazı atlatma da en ön önemli unsurun birleşmek olduğunu dile getiren Hünü, "Eğer birleşmezsek ve günü yakalayamazsak hiçbirimiz ayakta duramayız" ifadelerini kullandı.

İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ KOOPERATİFİ'NİN 58. GENEL KURULU
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ KOOPERATİFİ'NİN 58. GENEL KURULU
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ KOOPERATİFİ'NİN 58. GENEL KURULU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 15:35:04
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 00:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?