5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Huzurevinde skandal!

Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi'nde kalan Niyazi Resnelioğlu'nun, odasında öldüğü ve ölümünün 3 gün sonra fark edildiği iddia edildi. İddialar üzerine İzmir Valiliği'nin soruşturma açtığı öğrenildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi'nde kalan, Hürriyet kahramanı Resneli Niyazi Bey'in torunu, 1980 öncesi Devrimci İşçi Sendikaları Konferederasyonu Başkan yardımcılarından 65 yaşındaki Niyazi Resnelioğlu, huzurevi yetkililerinin bilgisi dahilinde 10 Mart 2010 tarihinde izne çıktı. Odasında bir şey unutunca geri dönen Resnelioğlu, bu sırada fenalaşarak öldü. Resnelioğlu'nun ölümünün, odasından kötü kokular gelmesi üzerine odasına giren görevliler tarafından 3 sonra fark edildiği ileri sürüldü.

Olaya el koyan nöbetçi savcı, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verdi. Otopside Niyazi Resnelioğlu'nun kalp hastalığı sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi ve cenazesi defnedildi.

Bu olayın duyulması üzerine İzmir Valiliğinin, olayda ihmali bulunanların belirlenmesi amacıyla soruşturma açtığı bildirildi.

Resnelioğlu'nun akrabası İsmail Oral, devletin huzurevinde böyle bir olayın yaşanmasının çok üzücü olduğunu söyledi. Oral, Resnelioğlu'nun hiç evlenmediğini ve uzun zamandır huzurevinde yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 18:14:08
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 18:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?