5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İGM'den Tekel işçilerine destek

İZMİR İL GENEL MECLİSİ'NDEN EYLEMDEKİ TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

Eyleme devam kararı alan Tekel işçilerine seslenen İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "Desteğe devam" dedi.

Uzun süredir Ankara'da çeşitli eylemler yapan Tekel işçilerine bir destek de İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve Meclis üyelerinden geldi.

Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilciliğini ziyaret ederek, Tekel işçilerinin haklı eylemlerinde yanlarında olduklarını, kısa bir süre içinde Ankara'ya da giderek eyleme destek vereceklerini belirtti.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri Ayla Eğit, Sabahat Şahoğlu ve Hacer Acar ile birlikte Türk-İş İzmir 3. Bölge Teslimliğine giderek, Ankara'da Tekel işçilerinin sürdürdüğü eyleme destek verdi.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve Başkanlık Divanı üyeleri'nin ziyaretinden çok mutlu olduklarını dile getiren Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, işçiler olarak eyleme devam kararı aldıklarının altını çizerek, “15-17 Ocak 2010 tarihleri arasında Ankara'da kitlesel bir oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Eğer sorunların çözümüne ulaşamazsak 18-20 Ocak 2010 tarihleri arasında da açlık grevi yapacağız. Bu anlamda İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerinin ziyaretleri, destekleri bizleri mutlu etmiştir” dedi.

 

EYLEME DESTEK

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, işçilerin haklı eylemlerinde devamlı olarak yanlarında olacaklarını vurgulayarak, “Ne yazık ki Türkiye'yi Anayasa Mahkemesinin kararında belirtildiği gibi 'Laikliğe karşı hareketlerin odak noktası' haline gelmiş bir parti yönetiyor. Cumhuriyetin 80 yılda yarattığı bütün değerlerin karşısında olan bir iktidar var. Bu iktidar her tarafta açılım yaparken, tarıma, işçilere herhangi bir açılım yapamıyor, yapmıyor. Bunların önüne geçmenin zamanı geldi de geçiyor” dedi.

İşçi haklarının elden gittiğine işaret eden Meclis Başkanı Değirmenci, “Demokrasi de neredeyse elden gitmek üzere. Dağdan gelen PKK'lılar törenlerle karşılanıp, seyyar mahkemeler de yargılanıp bırakılırken, Ankara'da hakkını aramaya kalkan Tekel işçileri eksi dört derece soğukta havuzlara atılıp, üzerlerine biber gazları sıkılmıştır. Bunları hazmedemiyoruz” diye konuştu. Değirmenci, Ankara'da eyleme devam eden işçileri önümüzdeki günlerde İzmir İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte ziyaret ederek, eyleme destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

 

"DİRENİŞİ ARTIRMALIYIZ"

Türkiye'nin elinde milli hiçbir kurum kalmadığını belirten İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Bankalar, haberleşme, otoyollar, köprüler, limanlar, barajlar, tekel, elektrik, rafineri, demir çelik fabrikaları hepsi özelleştirme adı altında yabancılara satılmıştır. Elimizde Milli olan, başında Türk kelimesi olan hiçbir şey kalmamıştır. Eğer direnişi arttırmazsak elimizdekileri de yitireceğiz” dedi.

İZMİR İL GENEL MECLİSİ'NDEN EYLEMDEKİ TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
İZMİR İL GENEL MECLİSİ'NDEN EYLEMDEKİ TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 13:17:02
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 18:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?