26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İhtiyaç sahiplerine para yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı. Yaklaşık 30 bin aileye, Yardım Sandığı'ndan 4 milyon 605 bin YTL dağıtıldı. Bu destek, ailelere Başkan Aziz Kocaoğlu'nun mektubuyla duyuruldu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde, ihtiyaç sahibi aileleri yine unutmadı. Sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyen Belediye, sınırları dahilindeki tüm ilçe ve beldelerde uhtarlar aracılığıyla başvuran ihtiyaç sahibi aileler ile şehit aileleri ve gaziler, engelli vatandaşlar, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar olmak üzere toplam 29 bin 42 aileye 4 milyon 604 bin 800 YTL'lik yardım yaptı. 2007 yılı içinde Yardım Sandığı'na başvurarak yardım almaya hak kazanan vatandaşlardan bugüne kadar hiç yardım almamış 17 bin 6 aileye 200'er YTL'lik, 2007 yılı içinde başvurup bugüne kadar bir defa yardım alan 12 bin 36 aileye de 100'er YTL'lik yardım yapıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda da 10 bin 532 aileye 200'er YTL'lik yardım yapmıştı. Her bayramda, Büyükşehir Belediyesi'nin olanakları çerçevesinde ihtiyaç sahibi hemşehrilere sıcak bir el uzattıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bayram sevincini İzmirliler'le bir mektupla paylaştı. Bu mektupla vatandaşların bayramlarını kutlayan Başkan Kocaoğlu, bir de müjde vererek, aile bütçesine katkıda bulunmak üzere bankada açılan hesaplara para yatırıldığını belirtti. Başkan Kocaoğlu, bayram tebriğinde şöyle dedi: 

"Değerli hemşehrimiz, Eski dostluklar, komşuluklar, paylaşılan bir tas çorbalar, 'günaydınlı' sabahlar, tüm mahallenin hep birlikte yaşadığı sevinç ve üzüntüler, maalesef giderek maziye karışıyor. Oysa birlikteliği ve paylaşımı en güzel şekilde ifade eden bir dinin ve geleneğin mensubu olan bizler, sorumluluklarımızı yerine getirmek ve zor günlerde ihtiyaç sahiplerine destek olmak zorundayız. İşte bu hedef çerçevesinde, her yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, bütçemizin elverdiği ölçüde sizleri mutlu etmek, sıkıntılarınıza ortak olmak istiyoruz. Bayram öncesinde aile bütçenize katkıda bulunacağı düşüncesiyle de, Vakıfbank'ta adınıza bir hesap açtırdık. Nüfus cüzdanınızla birlikte başvuracağınız, İzmir'deki herhangi bir Vakıfbank şubesinden, adınıza yatırılmış oyan paranızı çekebilirsiniz. Umarız ağız tadıyla harcarsınız. Bu vesile ile Kurban Bayramı'nızı gönülden kutluyor; yuvanızda sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler geçirmenizi diliyorum. En içten sevgi ve saygılarımla."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 10:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?