26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İkinci hayatında anne oldu

3 yıl önce yapılan böbrek nakliyle diyaliz makinesine mahkûm olmaktan kurtulan 24 yaşındaki Serap Pınar, 'ikinci hayatı'nda anne oldu. 

14 yaşında böbrek yetmezliği hastalığına yakalandığını ve taşıdığı kanın B RH negatif olması yüzünden altı yıl boyunca böbrek beklediğini söyleyen Pınar, "26 Mayıs 2004'te terhis olup memleketi İzmir'e dönen, ancak silahından çıkan kurşunla başından yaralanıp beyin ölümü gerçekleşen Güncel Sever'in böbreğiyle yeniden hayata döndüm. Şimdi de anne olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi. 

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde bir erkek bebek dünyaya getiren Pınar, oğluna naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun'un adını verdi. Pınar, "Bana hayat veren böbrek sayesinde anneliği tattım. Organ bağışı sadece hayat vermiyor, yeni hayatların da dünyaya gelmesini sağlıyor" dedi.

Öte yandan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun da 3 yıl önce böbrek naklini gerçekleştirdiği hastası Serap Pınar'ın annelik sevincine ortak olurken, "Serap Pınar, nakil sonrası sağlıklı bir yaşama kavuşulduğunu anne olarak kanıtladı. Organ bağışı için çok önemli, çok güzel bir örnek. Hamileliği sağlıklı ve normal geçti. ancak hamileliliğin son döneminde karın içi basıncın artması nedeniyle sorun yaşanmaması için doğumu bir ay erken yaptırdık. Hem anne hem de bebeği çok iyi, çok mutlular" dedi.
milliyet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 10:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?