19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İlginç ceza

İzmir’de evinin balkonundan tabancayla havaya ateş etmekten yargılanan O.K., bir yıl hastanede klima ve tesisat bakımı yapma cezasına çarptırıldı.

İzmir’de oturan 32 yaşındaki O.K, komşusuyla tartıştıktan sonra bulundurma ruhsatlı tabancasıyla geçen şubat ayında havaya ateş etti. Hakkında, İzmir 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde "genel güvenliği tehlikeye sokmak" suçundan dava açılan O.K., 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Tutuksuz yargılanan O.K., ilk duruşmadaki savunmasında, suçu işlediğini kabul edip pişmanlık duyduğunu söyledi. Yargıç, mart ayında O.K’yi 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargıç, suçunu itiraf eden O.K.’nin cezasının ertelenmesine de gerek görmedi. Cezasını ’denetimli serbestlik’ koşulları içinde değerlendirerek, bir kamu kurumunda kamu yararına görev yaparak çekmesine hükmetti.

O.K., çalışmak üzere bir devlet hastanesine gönderildi. Klimacılık yapan O.K., mahkemenin verdiği 1 yıl hapis yerine, devlet hastanesinde, klima ve kalorifer bakımı yapıp, tesisat sorunlarını gidererek cezasını çekecek. Sabah evinden çıktıktan sonra hastaneye giden O.K., burada 4 saat kamu yararına görev yapma cezasını yerine getirdikten sonra işlerinin başına dönüyor. Görev yaptığı saatlerde denetlenen O.K., işini aksatırsa kamu hizmetine çevrilen cezası hapse dönüşecek, cezaevine gönderilecek.




Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 12:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?