5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İlk konser heyecanı

İZMİR'İN EN BÜYÜK AÇIK HAVA TİYATROSUNDA İLK KONSER

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içindeki İzmir'in en büyük açık hava tiyatrosu, görkemli açılışın ardından düzenlenen ilk konserle İzmirlilerden tam not aldı.

Türk Halk Müziğinin usta sesi Sabahat Akkiraz'ın sahne aldığı konsere İzmirliler ilgi gösterdi. 5 bin kişi kapasiteli amfi tiyatroyu dolduran İzmirliler, konsere eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu sevgi gösterileri ve tezahüratlarla alkışladı. İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve meclis üyelerinin de izlediği muhteşem konserde halk müziğinin sevilen parçaları ile Aşık Veysel'in eserlerini seslendiren sanatçı Sabahat Akkiraz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na hem İzmir'e kazandırdığı bu büyük tesis için hem de Aşık Veysel adına teşekkür etti. Usta sanatçının söylediği parçalarla coşan İzmirliler, şarkılara eşlik ederek halay çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konserin sonunda Ortaklar Öğretmen Okulundan ressam öğretmen Abdullah Bostancı'nın yaptığı Aşık Veysel portresini sanatçı Sabahat Akkiraz'a hediye etti.

İZMİR'İN EN BÜYÜK AÇIK HAVA TİYATROSUNDA İLK KONSER
İZMİR'İN EN BÜYÜK AÇIK HAVA TİYATROSUNDA İLK KONSER
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 15:02:05
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 15:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?