5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İlk sefer Yıldırım'dan

İLK SEFER ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'DAN

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Aliağa- Menderes Projesi kapsamında deneme seferi yapan trene binerek, incelenmelerde bulundu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Türkiye'de bugüne dek bir yerel yönetim ve kamu iktisadi teşekkülü işbirliği ile yapılmış en büyük proje olduğuna dikkat çektikleri 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nde büyük gün yaklaşıyor. 29 Ekim'de devlet töreni ile hizmete girmesi planlanan hattaki çalışmalarda artık son aşamalara gelindi. Bakan Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu, günde 550 bin yolcu taşınması öngörülen hatta deneme seferi yapan trene binerek, incelenmelerde bulundular. Alsancak Garı'ndan başlayan sefer, Havalimanı'nda son buldu. Başkan Aziz Kocaoğlu, yolculuk boyunca Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özellikle istasyonları bir hayli beğendiğini dile getiren Bakan Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı İstasyonu'nda yolcuların terminallerden trene binecekleri noktaya kadar yürüyen bantlarda taşınmasını sağlayan sistemin ise Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ve TCDD yetkililerinin de katıldığı deneme seferi sorunsuz tamamlandı.

İLK SEFER ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'DAN
İLK SEFER ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'DAN
İLK SEFER ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'DAN
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 12:20:04
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?