5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İlk sergi, ilk kazanç

İLK SERGİ, İLK HEYECAN, İLK KAZANÇ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cennetçeşme’de açtığı Kentli Merkezi’nin kursiyer bayanları, “el emeği göz nuru” çalışmalarını uygun fiyatla satışa sunarak aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cennetçeşme’de hizmete açılan Kentli Merkezi’nde kurslara katılan bayanlar, ilk sergilerini açmanın heyecanını yaşıyorlar. Cennetçeşme’de açılan sergide yer alan el işi ürünler, uygun fiyata yeni sahiplerini bekliyor.

İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) “Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında destek almaya hak kazanan proje ile Cennetçeşme’de hayata geçen projelerden ilki olan Kentli Merkezi’nde “konfeksiyon” kursuna devam eden bayanlar, el emeği göz nuru ilk ürünlerini görücüye çıkardı. Yaptıkları el işlemelerini sergilemenin heyecanını yaşayan bayanlar, bu etkinliklerini de pasta keserek kutladılar. Cennetçeşme Kentli Merkezi’nde düzenlenen kermesin, önümüzdeki günlerde farklı merkezlerde de tekrarlanacağı. Bildirildi. Yaptıkları tüm çalışmalarda “yerelde kalkınma”yı ön planda tuttuklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, özellikle ekonomik kriz sürecinden geçilen bir dönemde, Cennetçeşme’de açılan sertifikalı meslek edindirme kurslarının kadınların aile bütçelerine katkı sağlamalarında çok önemli bir adım olduğunu vurguladı. Büyükşehir yetkilileri, çocuklara yönelik Seviye Belirleme Sınavı kurslarının da merkezde devam ettiği bilgisini verdiler.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

İZKA tarafından destek alan “Cennetçeşme kent ile bütünleşiyor” projesi kapsamında, çocukların spora yönlendirilmesi ve çeşitli turnuvalarla bunun teşvik edilmesi de planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, tiyatro ve sinema gösterimleri ile kültürel ve sanatsal faaliyetleri de destekliyor. Özellikle sorunlarını danışacakları bir merci bulmakta zorluk çeken kadınları ön planda tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında kadınlara yönelik ücretsiz danışmanlık hizmeti de veriyor. Cennetçeşme’de ev ziyaretleri şeklinde yapılan danışmanlık hizmetlerinde kadınlar, her türlü sorunlarını yüz yüze anlatma ve çözüme kavuşturma olanağına sahip oluyorlar. Kurs merkezinde, çocuklar için özel oyun odası da bulunuyor.

İLK SERGİ, İLK HEYECAN, İLK KAZANÇ
İLK SERGİ, İLK HEYECAN, İLK KAZANÇ
İLK SERGİ, İLK HEYECAN, İLK KAZANÇ
İLK SERGİ, İLK HEYECAN, İLK KAZANÇ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2010 Pazar 09:51:02
Güncelleme :28 Şubat 2010 Pazar 10:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?