5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İnönü ile Yeşillik caddeleri birleşiyor

İNÖNÜ İLE YEŞİLLİK CADDELERİ BİRLEŞİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi bağlantısını 2 km. kısaltacak yeni ekspres yolda önemli bir adım daha attı. Dostluk Bulvarı ile Yeşillik Caddesi arasındaki son binanın yıkımında ilk balyozu Başkan Kocaoğlu vurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük bedellerle kamulaştırma yaparak kentin önünü açtığı yatırımlara bir tanesini de İnönü ve Karabağlar Yeşillik Caddesi arasında gerçekleştirecek. İnönü Caddesi ile Karabağlar Yeşillik Caddesi arasındaki mesafe, açılacak yeni ekspres yol sayesinde 2 kilometre kısalacak. Böylece hem daha kısa sürede ulaşım sağlanacak hem de trafik rahatlayacak. Bu önemli güzergahın Dostluk Bulvarı ile Yeşillik Caddesi'ni birbirine bağlayan kısmındaki son binanın yıkımı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katımıyla gerçekleştirildi. Yıkıma CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Sembolik yıkımdan önce bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bir taraftan yolları bulvarları açarken, diğer taraftan 80 kilometrelik Aliağa- Menderes Projesi'nde sona geliyoruz. Metromuzu 11 kilometreden 21 kilometreye çıkararak İzmir'de ulaşımda 40 yıldır konuşulan ama bir türlü gerçekleştirilmeyen ne kadar proje varsa hepsinin üzerine gittik, çözdük, çözüyoruz. Bunların hepsini ekonomik güçle, tasarrufla, kaynakları doğru öncelik sırasına göre harcayarak gerçekleştiriyoruz. En çok dikkat ettiğimiz konu tasarruf, ikincisi projelerin kente, kent insanına, kent ekonomisine ne getireceğidir. Yani öncelik sırasıdır. Bu konuda şimdiye kadar hata yapmadık. Önümüzdeki süreçte de yapmamak için azami dikkat gösteriyoruz" dedi.

Bir zamanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borçlu bir belediye olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Biz göreve geldiğimizde, borçlular listesinde üçüncülükten hiç aşağıya inmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, şu anda değil belediyeler, devlet kurumları içersinde en itibarlı, krebilitesi en yüksek kurumlardan biri haline geldi. Bunu 5 senede başardık. Bu kadar yatırım yaparak 450 milyon TL'nin üzerinde kamulaştırma yaparak, bir Aliağa-Menderes Projesi'ne 530 milyon TL para harcayarak yaptık. Üst geçitleri yaparken dünyanın parasını harcadık. Sadece Büyük Çiğlide 35 milyon TL kamulaştırma, 31 milyon TL inşaat yaptık. Evka 5 Yonca Kavşağı'nda kamulaştırma bedeli 25 milyon TL'yi buldu. Hepsini yapıyoruz. Hedefimiz bu kenti kalkındırmak, yerelde kalkınmayı sağlamaktır” dedi.

Kamulaştırmaları tamamlanan yeni fuar alanının projesinin çizilip inşaatına başlanacağını da söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka'da yaşama geçirilecek İzmir Opera binası projesi için açılan Ulusal Mimari Proje yarışmasına 175 başvuru yapıldığını hatırlatarak şöyle devam etti, "Çamurdan kurtulmak için 50 ila 100 milyon TL'ye çıkacak çamur çürütme, elektrik elde etme ve kurutma projesini devreye sokuyoruz. Çöp problemini A'dan Z'ye çözecek, ayrıştırma, geri kazanım ve Avrupa standartlarında düzenli depolama diye isimlendirilen bir projenin ihalesine çıktık. Bunların hepsi devam edecek. En çok eleştiri aldığımız konu 'denizi kullanmıyorsun, süratli tekneler almıyorsun' konusu. Bunun üzerinde de uzun müddettir çalışıyoruz. Ne yaparsak yapalım; körfezde taşıyacağımız yolcu sayısı gemiyle 50 bin civarındadır. Tabii ki gemileri yenileyeceğiz. Modern yolcu gemileri alacağız. Körfezi hareketlendireceğiz ama öncelikle günde 550 bin yolcu taşıyacak Aliağa Menderes Projesi'ne para yatırdık. Öncelik sıralaması ve ihtiyaçların doğru sıralaması budur"

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise ilçenin özlemle beklediği yeni güzergahın ulaşıma büyük katkılar sağlayacağını söyleyerek Başkan Kocaoğlu'na bu konuda teşekkür etti.

İnönü Caddesi Metin Oktay Kavşağı'ndan başlayarak Hıfzısıhha önünden 52/18, 52/96, 200/1, 9601, 9602 sokaklar, Erdal Yaklav Caddesi, 4551 Sokak, Dostluk Bulvarı ve 4025 Sokak güzergahı boyunca açılacak 5.5 kilometrelik yeni bağlantı yolu; İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi'ni birbirine bağlayarak vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacak. Toplam 7.5 kilometrelik güzergahı 5.5 kilometreye indirecek güzergah için 30 milyon TL'lik kamulaştırma öngörülüyor ve projenin şu anda kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Yıkımı gerçekleştirilen bina ile İnönü Caddesi'ni Yeşillik Caddesi'ne bağlayan yolun 4025 Sokağı Dostluk Bulvarı'na bağlayan bölümündeki kamulaştırmalar tamamlanmış oldu. Böylece Yeşillik Caddesi'ni Dostluk Bulvarıyla buluşturan yaklaşık 218 metrelik kısım 25 metre genişliğiyle uygulama imar planındaki durumuna uygun olarak düzenlenebilecek. Bu bölümde 24 adet arsa kamulaştırıldı ve 19 bina kamulaştırılarak yıkıldı. Güzergahın diğer bölümlerinde yapılan kamulaştırmalarla birlikte, bugüne kadar yapılan toplam kamulaştırma bedeli ise 8 milyon 818 bin TL oldu.

İNÖNÜ İLE YEŞİLLİK CADDELERİ BİRLEŞİYOR
İNÖNÜ İLE YEŞİLLİK CADDELERİ BİRLEŞİYOR
İNÖNÜ İLE YEŞİLLİK CADDELERİ BİRLEŞİYOR
İNÖNÜ İLE YEŞİLLİK CADDELERİ BİRLEŞİYOR
İNÖNÜ İLE YEŞİLLİK CADDELERİ BİRLEŞİYOR
İNÖNÜ İLE YEŞİLLİK CADDELERİ BİRLEŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 12:46:03
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 17:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?