5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İntikam için araba çaldı

GURUR MESELESİ YAPTI ARABA ÇALDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalıntı bir aracın parçalarını hurda bir araca takarak kullanmak isteyen zanlıyı yakaladı.

Gaziemir ilçesinde çalıntı kaydı bulunan 09 BE 083 plakalı bir aracın, A.G. isimli bir şahıs tarafından parçalanarak Karabağlar ilçesinde 09 BE 481 plakalı aynı marka ve modelde hurda bir araca monte edildiği bilgisi alındı. Bunun üzerine Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Konuyu araştıran ekipler, aracın parçalarının A.G. ve E.Y. isimli şahıslara ait işyerinde bulunduğunu tespit etti. İşyerlerine yapılan baskında bahsi geçen otomobilin lifte kaldırılmış vaziyette olduğu görüldü.

Otomobilin şase ve motor seri numaralarını inceleyen ekip aracın çalıntı kaydının olmadığını belirledi. İşyeri sahibi A.G. aracın kendilerine H.A. isimli şahıs tarafından tamir edilmek üzere bırakıldığını iddia etti. Yapılan aramalarda ekipler, otomobile ait iki adet kontak anahtarı buldu. Kontak anahtarı ile otomobil çalıştırılırken ön kapı kilitlerini açıp kapatmadığı tespit edildi. Yapılan sorgulamada 09 BE 083 plakalı aracın parçalanarak aynı marka ve modelde olan ancak ağır hasarlı 09 BE 481 plakalı araca monte edildiği belirlendi.

Soruşturma sonunda H.A. isimli şahıs yakalandı.

İNTİKAM İÇİN YAPMIŞ

H.A. isimli şahsın, bundan 20 gün önce Kuşadası'nda yakalama hacizli olduğunu sandığı bir aracı 2 bin 500 TL karşılığında satın aldığı ancak aracın bir oto kirama şirketinden kiralanarak kendisine satıldığı için yakalanarak araca el konulduğu öğrenildi. Parasını geri alamayan H.A.'nın ifadesinde, S.B. isimli bir tanıdığını aynı oto kiralama şirketine göndererek aynı arabayı kiralattığı daha sonra da İzmir'e getirerek parçaladığını itiraf ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan A.G., H.A. ve E.Y. isimli zanlılar emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 13:24:01
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 15:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?