5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İPAF 2010 açıldı

İPAF 2010 İZMİR'DE AÇILDI

13. Uluslararası Plastik ve Ambalaj Teknolojileri ve Ürünleri Fuarı (İPAF), uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda açıldı. Yağmur Fuarcılık Genel Müdürü Yüksel Kaya fabrikaların kapasite kullanım oranları yükseldikçe İPAF katılımcılarının rahat bir nefes alacağını söyledi.

Yağmur Fuarcılık'ın düzenlediği İPAF 13. Uluslararası Plastik & Ambalaj Teknolojileri ve Ürünleri Fuarı'nın kapıları açıldı. Ulusal ve uluslararası platformda katılımcı ve ziyaretçi başarısı ile en hızlı büyüyen sektör fuarları arasında yerini alan İPAF Fuarı'nın bu yılda büyük ilgi toplaması bekleniyor. 22 ülkenin sektörlerinde önde gelen firmaları Yatay-Dikey Ambalajlama/Paketleme Makineleri, Dolum Makineleri (sıvı-toz-granül), Etiketleme Makineleri, Kapak Kapatma Makineleri, Termoform Ambalaj Makineleri, Ambalajlama Destek ve Otomasyon Sistemleri, Gıda-Deterjan-Boya-Kimyevi ambalaj üreticileri, Film-folyo-streç ambalaj malzemeleri, Tek Kullanımlık Ürünler, Meyve Viyolleri, Gıda Makineleri, Inkjet Kodlama Makineleri, Plastik Konteynır-Kasa-Palet-Bidonlar, Plastik Hammadde, Masterbatch, Rezistans, Plastik Kırma ve Geri Dönüşüm Sistemleri, Tampon-Serigrafi Baskı Makineleri, Konveyör Sistemleri, Sıcak Yolluk Sistemleri konusundaki gelişmeler, AR-GE çalışmaları ve yeni uygulamalar sergilemeye başladı.

SEKTÖRÜN NABZI İZMİR'DE ATIYOR

Türkiye'de 'Uzmanlık Fuarı' anlayışı ile düzenlenen İPAF, sektördeki firmaların ticari bağlantılarında ve ihracat ilişkilerinde birebir satış sağlayan en verimli sektör fuarı olma özelliğini sürdürüyor. Geçen yıl katılımcılar çok sayıda makinenin üzerine “satılmıştır” ibaresi astı. Ulusal yelpazede 81 ile ve uluslararası alanda 93 ülkeye yapılan tanıtımlar sonucunda sürekli gündemde kalan İPAF Fuarı ülke genelinde ortaya çıkan dönemsel talebin en fazla sıcak satışa dönüştüğü fuarlardan biri olma özelliğini taşıyor.

İZMİR DAHA BÜYÜK FUAR ALANINI HAKEDİYOR

Dünyadaki ekonomik krizin etkilerinin azaltılmaya çalışıldığına dikkat çeken Yağmur Fuarcılık Genel Müdürü Yüksel Kaya, işletme ve fabrikaların kapasite kullanım oranlarının yükselmesiyle İPAF fuarındaki hareketliliğin artacağını söyledi. 13 yıldır aralıksız olarak düzenledikleri Uluslararası Plastik & Ambalaj Teknolojileri ve Ürünleri Fuarı'nın (İPAF) kabına sığmayacak bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Kaya, “fuarımız bu yıl 13. kez düzenlenmiş oldu. Ekonominin ve üretim bantlarının arttırılma sürecinde rekabet daha yüksekti. Global ekonomik krizin etkileri azaldıkça üretime yöneliş sürdükçe son trendlerin görüldüğü İPAF girişimcilerin mihenk taşı olacak. İzmir büyük uluslararası fuarcılık firmalarının ilgilendiği bir kent.Yeni fuar alanının kesinlikle kısa zamanda yapılması gerekli” dedi.

65 ilden ve 42 ülkeden ziyaretçi başvurusu olan İPAF Fuarı 2 Mayıs'a kadar açık kalacak. fuar 29 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında 11.00 ile 20.00 saatleri arasında; 2 Mayıs Pazar günü ise 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 14:57:05
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 23:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?