5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İpekböceği üreticiliği artıyor

İPEKBÖCEĞİ ÜRETİCİLİĞİ ARTIYOR

Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hazırlanan ve Ödemiş Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen ipek böcekçiliği projesi ile ilgili ilk adım atıldı. Bursa Koza Birlik Tarım Satış Kooperatifleri ile yapılan anlaşma gereği ipek böcekçiliği yapmak üzere başvuran 67 kişiye ipek böcekleri dağıtıldı.

Yıldız Kent Müzesi avlusunda gerçekleştirilen dağıtım törenine Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akdemir, Bursa Koza Birlik Temsilcisi Durmuş Yılmaz, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Akça, Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Kırlı, belediye meclis ve kadın meclisi üyeleri ve ipek böcekçiliğine talip olan vatandaşlar katıldı.

Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akdemir dağıtım töreninde bir konuşma yaparak; "Kadın Meclisimizin hazırladığı projeyi bugün belediyemizin ve Bursa Koza Birlik'in sayesinde hayata geçiriyoruz. Bundan sonra projenin başarıya ulaşmasını sağlayacak olan üreticilerimiz. Projenin başarıya ulaşmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Kırlı'da; "Bir zamanlar ilçemizde ailelerin ve özellikle annelerimizin, ninelerimizin önemli bir geçim kaynağı olan ipek böcekçiliğini yeniden canlandırmak istiyoruz. Hedefimiz kadınlarımızın üretimde yer alması ve kazanç sağlaması. Geçmişte 120 tona kadar ipek üretme kapasitesine yükselen ilçemizi yeniden bu üretim rakamlarını yakalamak istiyoruz. Bu projede bizimle birlikte olan üreticilerimize, Ödemiş Belediyesi'ne ve Bursa Koza Birlik'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Koza Birlik Temsilcisi Durmuş Yılmaz ipek böceklerini kutularla, gönüllü üreticilere dağıtarak, böceklerin bakımını ve beslenmesini göstererek anlattı. Yılmaz, Ödemiş'in geçmişte bu konuyla ilgili önemli bir merkez olduğunu belirterek; "Eğer sağlıklı şartlarda ve doğru şekilde bakım yapılırsa bir kutudan 25 kilogram ürün alarak bu projeyi Ödemiş'te hayata geçirmiş oluruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

İPEKBÖCEĞİ ÜRETİCİLİĞİ ARTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 10:11:02
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 10:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?