5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İş bulma vaadiyle dolandırdı

DOLANDIRICI KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI

İzmir'de, kendisini organizatör olarak tanıtan ve belediyelerin işçi statüsünde eleman alacağını söyleyerek vatandaşlardan para toplayan bir kişi yakalandı.

İzmir'de, F.C. isimli bir kişi, arkadaşı vasıtasıyla kendisinin organizatör olduğunu, belediyelerin işçi statüsünde eleman alma işini organize ettiğini ve isminin "Nihat" olduğunu söyleyen bir şahısla tanıştı. F.C. isminin Nihat olduğunu sandığı kişiye, kendisinin de işe ihtiyacı olduğunu söyleyerek yardımcı olmasını istedi. İsminin Nihat olduğunu söyleyen şahıs bunun üzerine F.C.'den işe giriş evrakları ile birlikte 300 TL alarak B.K. isimli bir kişinin posta çeki hesabına 500 TL yatırmasını istedi.

İstenileni yapan F.C., Nihat olarak tanıdığı şahısla bir daha irtibat kuramadı. Dolandırıldığını anlayarak polise başvuran F.C.'nin şikayeti üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekibi, daha önceden poliste kaydı bulunan B.K. isimli zanlının fotoğrafını F.C.'ye gösterdi. F.C. tarafından fotoğrafından teşhis edilen B.K.'yı yakalamak için çalışma başlatıldı. Polis, zanlının evi yakınlarında beklemeye başladı. Mahalleye gelen B.K. polis ekiplerini fark ederek kaçmaya başladı.

Kovalamaca sonucu yakalanan B.K. adliyeye sevk edildi.

DOLANDIRICI KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 12:39:02
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 18:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?