5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İşçi partililerden İsveç'e protesto

İŞÇİ PARTİLİLERDEN İSVEÇ'E PROTESTO

İzmir'de İşçi Partililer, sözde Ermeni soykırımı iddialarının parlamentoda kabul edilmesi nedeniyle İsveç'i protesto etti.

Konak Meydanı'nda toplanan İşçi Partililer, sloganlar eşliğinde yürüyerek Alsancak'ta Kordon İş Hanı'nda bulunan İsveç Konsolosluğu'nun önüne geldi. İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, yaptığı basın açıklamasında İsveç Parlamentosu'nun, Milli Kurtuluş Savaşı'nı ve Atatürk'ü soykırım yapmakla suçladığını ifade etti. Şen, "ABD ve İsveç'in sözde soykırım kararları, bir sürecin son halkalarıdır. ABD'nin başını çektiği emperyalist devletler, soykırım kararlarıyla Türkiye'yi bölmek istiyor. Ermeni

soykırım yalanına karşı tavır, Türkiye'nin düşmanlarını ve dostlarını ortaya çekmiştir. ABD'den elini çekemeyen CHP ve MHP gibi partiler, emperyalist saldırılar karşısında çözümsüzdür. Buradan İsveç Devleti'ne sesleniyoruz: Sizi tanıyoruz. Elleriniz kirlidir. Kendi yerli halkınız Laponlara karşı soykırım uyguladınız. Bizim devrimci bir tarihimiz vardır. Bizimle baş edemezsiniz. Hesabınızı ona göre yapın" dedi.

"Soykırım yapmadık, vatanı satmadık" şeklinde slogan atan partililer, basın açıklamasının ardından İsveç Konsolosluğu'nun bulunduğu Kordon İş Hanı'nın önüne siyah çelenk bıraktı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

İŞÇİ PARTİLİLERDEN İSVEÇ'E PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 14:14:00
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 18:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?