5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İşçi ve memura çifte müjde

BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN İŞÇİ VE MEMURA ÇİFTE MÜJDE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye çalışanı memurlar için toplu sözleşme yapmak üzere bugünden itibaren görüşmelere başladıklarını, taşeronu sona erdirmek için de tüm hizmet ihalelerine belediye şirketleri ile girme kararı aldıklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye çalışanı memurlar için toplu sözleşme görüşmelerine bugünden itibaren başlayarak kısa bir süre içinde toplu sözleşmeyi imzalayacaklarını müjdeledi. TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Vicdan Baykara, İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Yaşar Gül ve sendika yöneticileri ile görüştükten sonra Belediye binasının giriş kapısında bekleyen memurların tezahüratları arasında konuşan Başkan Kocaoğlu, “Şu andan itibaren toplu sözleşme görüşmelerine başlayıp mümkün olan en kısa sürede değerlendirmek ve bu süre içinde toplu sözleşmeyi imzalamak istiyoruz. Bu kararı verdik. Giderek iyileşecek bir periyotta, ekonomik gücümüz yettiği ölçüde hem işçimizin hem de memurumuzun yaşam standartlarını yükseltmek istiyoruz. Biz görüşmelere bugünden itibaren başlıyoruz. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu açıklamasında, bugünden itibaren yapılacak hizmet ihalelerine belediye şirketleri olarak girecekleri müjdesini verdi. Göreve geldikleri günden bu yana taşeronlaşmaya karşı olduklarının altını çizen Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi 'taşeronda işçi çalıştırmayacağım' diye yola çıkan ve bunu önüne koyan ve bu hedefinin yüzde 50'sinden fazlasını gerçekleştiren bir kurumdur. Bu sabah da bütün taşeron ihalelerine kendi şirketlerimizle girme kararı aldık. Dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bugünden itibaren yapılacak hizmet ihalelerinde belediye şirketlerinden başka taşeron işçisi kalmayacaktır. Bunu özellikle belediyemizin çeşitli birimlerinde taşeronda çalışan arkadaşlara duyurmak istiyorum” dedi.

TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Vicdan Baykara ise uzun süreden beri memurlar için toplu sözleşme görüşmeleri yapıldığını belirterek, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız bize çok olumlu bir yaklaşım gösterdi. Zaten uzun süreden beri toplu sözleşme imzalanması ve çalışanlarının haklarının verilmesi yaklaşımı içindeydi. Bu adım sadece İzmir değil Türkiye açısından çok önemli bir adım” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN İŞÇİ VE MEMURA ÇİFTE MÜJDE
BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN İŞÇİ VE MEMURA ÇİFTE MÜJDE
BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN İŞÇİ VE MEMURA ÇİFTE MÜJDE
BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN İŞÇİ VE MEMURA ÇİFTE MÜJDE
BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN İŞÇİ VE MEMURA ÇİFTE MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 14:50:02
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 16:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?