5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İşçiler eylem çadırı kuracak

İŞÇİLER EYLEM ÇADIRI KURACAK

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayici İşçileri Sendikası (TEKSİF), faaliyetini durduran Çiğli İplik Fabrikası'nda çıkarılan 560 işçi için Tariş Genel Müdürlüğü önünde çadır kurmaya hazırlanıyor.

TEKSİF Genel Merkez Saymanı İbrahim Önder, fabrikanın kapanmasını protesto eden işçilerle biraraya geldi. Tesisin üretime devam etmesi için girişimlerde bulunduklarını ancak Tariş yönetiminin cevap vermediğini söyleyen Önder, işçilerin haklarını savunmak için mücadele edeceklerini belirtti. İbrahim Önder, "Üretelim, makineler çalışsın, insanlar işsiz kalmasın diye öneri götürdüğümüz halde yanıt alamadık. Önerilerimize gerçekçi olmayan şekilde yaklaşıldı. Gönül isterdi ki yılların Tariş'i üretim yapsın,

markasını devam ettirsin ama bu pek mümkün görünmüyor artık. İşçi arkadaşlarımızın içeride kıdem tazminatı ve diğer alacakları var. Randevu taleplerimize şu ana kadar cevap alabilmiş değiliz. Artık Tariş Genel Müdürlüğü'nün önünde çadırlarımızı kuracağız. Bir muhatap veya çözüm bulana kadar eyleme devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy ise, kuracakları çadırda saat 10.00 ile 17.00 arasında duracaklarını, sonuna kadar direneceklerini kaydetti.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifleri Birliği iştiraki olan Çiğli İplik Fabrikası'nın faaliyeti 2009 yılında durdurulmuştu. Kısa çalışma ödeneği süresi bugün dolan ve fabrikaya giden 560 işçi, tedbiren tasfiye kararı alındığını ve işten çıkarıldıklarını öğrenince eyleme başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 20:05:00
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 16:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?