5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İsimlerini İzmirliler koydu

“BİZİM LEMURLAR”IN ADINI İZMİRLİLER KOYDU

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda geçtiğimiz haftalarda peş peşe dünyaya gelen iki halka kuyruklu lemur yavrusuna anketle isim bulundu: Doğa ve Barış.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda bugünlerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Parkın en sevimli üyelerinden halka kuyruklu lemurların peş peşe dünyaya getirdiği yavrular, Doğal Yaşam Parkı personelini fazlasıyla mutlu etti. Ancak merakla beklenen bir diğer konu ise yavruya hangi ismin verileceğiydi. Sevimli yavrunun ismini İzmirlilerin vermesinin uygun olacağı düşünülerek, bu amaçla www.izmirdogalyasamparki.org.tr sitesinde bir anket yayınlandı. Ankette en çok tercih edilen isim 1170 oyla Doğa oldu. Onu 920 oyla Barış, 901 oyla Memo isimleri takip etti. Böylece halka kuyruklu lemur Melis’in yavrusunun adının Doğa olmasına karar verildi. Ancak bu sırada ikinci bir yavru daha dünyaya geldi. Aslı adındaki lemurun da bir erkek yavru doğurması üzerine ankette ikinci sırayı alan Barış ismi yeni doğan yavruya verildi.

LEMUR SAYISI 9’A ÇIKTI

Madagaskar Adası’na özgü canlılar olan lemurlar, sayılarının son yıllarda büyük ölçüde azalması nedeniyle soyları tükenmekte olan hayvanlar listesinde yer alıyor. Bu nedenle doğal ortamları dışında üremeleri ve sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri büyük önem taşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğal Yaşam Parkı bünyesinde yer alan Tropik Merkez’in, lemurların yaşadıkları coğrafyanın iklim ve doğa koşullarına sahip olması, getirilen 7 lemurun buraya kısa sürede alışmasını sağladı. 1 yıl içinde 9’a ulaşan lemur sayısının ileride daha da artması bekleniyor.

DEVE YAVRUSUNA DA İSİM ARANIYOR

Yeni doğan yavruların adını İzmirli hayvanseverlerin belirlemesini bir gelenek haline getiren İzmir Doğal Yaşam Parkı yönetimi yine geçtiğimiz günlerde doğan erkek deveye de anket sonucuna göre isim verecek. Dileyen tüm hayvanseverler, www.izmirdogalyasamparki.org.tr sitesinde yayınlanan ankete katılarak oy kullanabilecekler.

“BİZİM LEMURLAR”IN ADINI İZMİRLİLER KOYDU
“BİZİM LEMURLAR”IN ADINI İZMİRLİLER KOYDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 10:07:03
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 13:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?