5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İşte en iyi halk dansı topluluğu

TÜRKİYE'NİN EN İYİ “HALK DANSI TOPLULUĞU” BELLİ OLDU

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 18'incisi düzenlenen Türkiye Halk Dansları Yarışması'nın birincisi Kütahya Yöresi ile Kütahya Merkez Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü oldu.

Sabancı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen 18.Türkiye Halk Dansları Yarışması'nın finali, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ayşenur İslam'ın katılımıyla Sabancı Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Anadolu kültürünün ve halk danslarının en güzel örneklerinin sergilendiği Türkiye Halk Dansları Yarışması'nın finalinde, Aydın Yöresi ile Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu; Kıbrıs Türk Oyunları ile Hacettepe Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu Sanat ve Gençlik Kulübü Derneği; Kütahya yöresi ile Kütahya Merkez Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü; Burdur yöresi ile Tuana Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Kırklareli yöresi ile Küçükçekmece Belediyesi Yedirenk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği en başarılı performanslarını sergilediler.

“Türkiye'nin Tüm Renkleri Buraya” sloganıyla yola çıkan Türkiye Halk Dansları Yarışması'nın final gecesinde bir konuşma yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı; “18 yıldır, sahip olduğumuz eşsiz kültürel zenginliği yaşatmak için gençlerimizin gösterdiği çabaya destek veriyoruz. Halk dansları, kültürümüzün, ortak duygularımızın, düşüncelerimizin, en güzel yansıması… Omuz omuza, kol kola oynanan halk oyunları, beraber hareket etmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi öğretiyor” dedi.

Yarışmanın daha katılımcı olması, tüm Türkiye'ye yayılması için iki yıl önce Kültür Bakanlığı ile yarışmayı yeniden tasarladıklarını belirten Sabancı, 2009 yılından itibaren 'Türkiye'nin bütün renkleri buraya' sloganıyla Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde ve bölgelerinde aynı heyecanın yaşanmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

DERECEYE GİRENLERE TOPLAM 136 BİN 500 TL ÖDÜL VERİLDİ

Final gecesinde ilk 5'e giren topluluk ile bölge elemelerinde dereceye giren 5 topluluk ödüllerini Güler Sabancı'nın elinden aldı. Final gecesinde; “Türkiye'nin en iyi halk dansı topluluğu”nun seçilmesinin yanı sıra, gecede yarışan 5 topluluğa “Final Ödülü”, bölge elemelerinde dereceye giren 5 topluluğa “Bölge Ödülü” ve genel klasmanda dereceye girmiş olan 10 topluluğa da “Katılımı Teşvik Katkısı” olarak toplam 136 bin 500 TL ödül verildi. Finalde ayrıca İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu ile halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü törene ses, müzik ve enstrümanları ile eşlik ettiler.

18. TÜRKİYE HALK DANSLARI YARIŞMASI DERECELERİ

Birinci Kütahya Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olurken; ikinci, Küçükçekmece Belediyesi Yedirenk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, üçüncü; Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu, dördüncü; Tuana Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olurken beşinci ise Hacettepe Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu Sanat ve Gençlik Kulübü Derneği oldu.

BÖLGE ÖDÜLLERİ

Bakırköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu, Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ve Tekirdağ Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak açıklandı.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ “HALK DANSI TOPLULUĞU” BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 16:37:05
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?