5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İtfaiyeciler kondisyon depoluyor

TİRELİ İTFAİYECİLER KONDİSYON DEPOLUYOR

Tire Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, sağlıklı yaşayıp güne dinç başlamak ve formda kalmak için her sabah spor yapıyor.

Tire Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Personeli her an çıkabilecek bir yangın ya da doğal afete karşı müdahalede daha hızlı ve çevik olabilmek için güne sabah sporu ile başlıyor. Isınma hareketleri ile başlayan itfaiye ekipleri daha sonra düz koşu, şınav ve mekik çekerek günlük spor hareketlerini tamamlıyor. İtfaiye müdürü Faysal Kırmaz öncülüğünde yapılan spor hareketleri ile itfaiye ekipleri hem zinde kalıyor hem de çıkabilecek herhangi bir yangına müdahaleyi zamanında yapıyor.

EĞİTİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Güne idmanla başlayan itfaiye ekipleri kısa bir molanın ardından eğitimlere geçiyor rütbeli personeller tarafından verilen eğitimlerde beden eğitimi, yanma yangın LPG ve Doğalgaz bilgisi, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme ekipmanları ve ekip çalışmaları, kurtarma ekipmanları, söndürme maddeleri teknikleri, haberleşme bilgisi, araç bilgisi, ilkyardım bilgisi, trafik kazalarına müdahale, bina enkazında kurtarma operasyonu, yangın çıkış bilgisinin araştırılması, mevzuat ve yazışma kuralları gibi konular yer alıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tire Belediyesi İtfaiye Müdürü Faysal Kırmaz; “İtfaiye personelimiz oluşabilecek herhangi bir yangın, doğal afet ve ilk yardım konularında belirli periyotlarla eğitim alıyor. Verilen eğitim sayesinde olaylara profesyonelce müdahale etme şansları oluyor yapılan spor egzersizleri sayesinde de personelimiz sürekli olarak zinde kalıyor” dedi.

TİRELİ İTFAİYECİLER KONDİSYON DEPOLUYOR
TİRELİ İTFAİYECİLER KONDİSYON DEPOLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 10:49:02
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 11:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?