5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İÜ'de ilk mezuniyet coşkusu

İZMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE İLK MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI

İzmir Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu eğitimini başarı ile tamamlayan 113 öğrencisi ile ilk mezuniyet coşkusunu yaşadı, kepler havaya atıldı. Törende konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Doğanata, ülkenin kalkınması için yurtdışında okuyan 60 bin öğrenciye Türkiye’de üniversite eğitimi imkanı verilmesi gerektiğini söyledi.

2008-2009 akademik yılında eğitime başlayan İzmir Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Meslek Yüksekokulu’nun Bilgisayar Programcılığı, Elektronik ve Haberleşme Teknolojileri ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’ndan mezun 113 öğrenci, Eski Devlet Bakanı Işılay Saygın ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye’nin de katıldığı tören ile diplomalarını aldı. Törenin açılış konuşmalarını, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ali Rıza Sayın, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata yaptı.

Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, İzmir Üniversitesi’nin ilk mezunlarından biri olmanın her bir öğrenciye farklı bir sorumluluk yüklediğini belirttiği konuşmasında, “İş dünyasının taleplerine uygun olarak açılan programlardan mezun olan öğrencilerimizin mesleki hayatlarında başarılı olacaklarına inanıyorum. Bugün mezun olan ilk öğrencilerimiz, İzmir Üniversitesi hakkındaki bakış açısını belirleyecekler. Onlara bu konuda güvenimiz sonsuz” diye konuştu.

Eğitim dünyasında İzmir Özel Fatih Koleji ile 45 yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata ise, Türkiye’de liseyi bitiren ve üniversite eğitimi almak isteyen her gence bu imkanın sunulması gerektiğini vurguladı. Doğanata sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkede liseyi bitiren tüm çocuklarımız eğer istiyorlarsa üniversiteye mutlaka gidebilmeliler. Bunu hep dile getirdim ve yaşamım süresince dile getirmeye devam edeceğim. (Bu kadar üniversite mezununa ne lüzum var?) diyenler belki şunu fark edemiyorlar; bizim ilköğretime başlayan öğrencilerimizin yüzde 20’si liseden mezun olabiliyor. Yüzde 80’i yollarda takılıyor zaten. Yüzde 20’nin de ancak bir kısmının üniversiteye girebiliyor ve bunların da bir kısmı mezun olabiliyor. Ben bununla tatmin olmuyorum ve hiç kimsenin de olmasını istemiyorum”

Bir ülkenin kalkınmasının, o ülkedeki yüksek öğrenimden mezun olanların yaptığı bilimsel çalışmalara bağlı olduğunu dile getiren Doğanata, “Çok şükür kısa sürede vakıf üniversitesi sayısı 51 oldu. 14 tane de açılmak için izin verilmesini bekleyen vakıf üniversitesi var; eğer izin çıkarsa sayı 65 olacak. 96 da devlet üniversitesi var. Türkiye’de toplam üniversite sayısı 161 ama ben 300 üniversitenin de 500 üniversitenin de bu ülkeye yetmeyeceği kanaatindeyim. Çünkü bu ülkede dışarıda kalan öğrencilerin de üniversiteye gitmelerini, dünyadaki gençlerle aynı imkanlara sahip olmalarını istiyorum. 60 bin öğrencisini başta Amerika olmak üzere yurtdışında okutan bir ülkenin geri kalmaması mümkün değil. Ben bu 60 bin öğrenciyi de ülkemizde okutalım, onlara gerekli imkanları sunalım istiyorum” dedi.

Sözlerini, öğrencilerine verdiği öğütler ile sonlandıran Doğanata, “İnsanların başarısızlığının tek nedeni vardır bu da pes etmeleridir. Bugün bir yüksekokulu bitirdiniz ama bugünden sonra hayat sonuna kadar devam eden bir hayat üniversitesine başlıyorsunuz. Ben öğrendiklerimin çoğunu yaşam üniversitesinde öğrendim. Hedeflerinize bıkmadan, usanmadan, pes etmeden yürüyün” dedi.

Necdet Doğanata’nın sözlerine destek veren Eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, belediye başkanlığı yaptığı dönemde her ortamda ara eleman mezunlarına olan ihtiyaçtan bahsedildiğini hatırlattı ve “Dört yıllık mezunlara göre iki yıllık ara eleman üreten meslek yüksekokulu mezunları daha revaçta” dedi.

Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Meslek Yüksekokulu ve Bilgisayar Programcılığı programı dönem birincisi Ayşenur Kökemen, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı dönem birincisi Selen Ündeş ve Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı dönem birincisi Şadiye Aksakal'a diploma ve plaketlerini Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye ve İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş verdi. Ayşenur Kökemen'in kütüğe yıldız çakmasından sonra yüksek şeref ve şeref öğrencilerinden başlayarak tüm öğrencilere diplomaları Işılay Saygın ve İzmir Üniversitesi akademisyenleri tarafından verildi.

İZMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE İLK MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI
İZMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE İLK MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI
İZMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE İLK MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 09:26:00
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 19:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?