19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İZFAŞ'tan yeni bir fuar

Türkiye turizmi yeni bir fuar kazanıyor; 13-16 Aralık 2007 tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Konferansı'nın Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Ege'nin ve İzmir'in turizm potansiyeli, 13-16 Aralık 2007 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek bir fuarla açığa çıkarılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Fuar Hizmetleri (İZFAŞ), Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Messe International işbirliğiyle gerçekleştirilecek Travel Turkey İzmir uluslararası düzeyde bir etkinlikle ülke tanıtımına katkıda bulunurken; turizm sektörüne de yeni lokasyonlar kazandıracak. 

Önceki yıllarda İstanbul'da düzenlenen Travel Turkey Fuarı'nın İZFAŞ'ın girişimleri, TÜRSAB'ın ve Hannover Messe International'ın kararlılığıyla İzmir'e taşınmasıyla birlikte Türkiye'nin hem fuarcılık, hem de turizm sektörü açısından potansiyeli yüksek, büyük bir organizasyon kazanması öngörülüyor. 

150 firmanın katıldığı fuarı, çeşitli ülkelerden, sektöre yön veren 100'e yakın profesyonel davetli olarak ziyaret edecek. Fuar kapsamında, sektörün gelişimine ilişkin çeşitli konularda konferanslar verilecek, ülke ve şehir tanıtımına yönelik etkinlikler düzenlenecek.

Partner ülke olarak Yunanistan'ın, konuk il olarak Şanlıurfa'nın belirlendiği fuarın ürün gruplarıysa şöyle, İş ve Kongre Turizmi, Sağlık, Termal ve Spa Turizmi, Spor Turizmi, Aktivite ve Macera Turizmi, Eko-Turizm, İnanç Turizmi, Eğitim ve Kültür Turizmi hizmeti veren kurumlar ile Kongre Merkezleri ve Oteller, Tatil Köyleri, Turizm Tanıtma Büroları ve Organizasyonları, Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri, Ulaşım Firmaları, Restoranlar, Turizm Teknolojisi Kurumları, Turizm Eğitimi Kurumları, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Belediyeler, Dernekler ve Sektörel Yayınlar. 

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, fuara ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Türkiye'de fuarcılık sektörünün lider kuruluşlarından biri olan Hannover Messe International İstanbul ile önceki senelerde ortak olarak düzenlediğimiz Travel Turkey Fuarı'nı bu yıl İzmir'de yapmaktan çok mutluyuz. Ortaklığımıza fuar sektörünün en deneyimli isimlerinden biri olan İZFAŞ'ı da katarak Travel Turkey'i daha da ileriye taşımayı hedefledik” dedi. 

Ulusoy, Travel Turkey İzmir kapsamında yurtdışından gelecek konuklara ilişkin bilgi verdi, “Hosted buyers programı ile yurtdışından turizm satın almacılarını fuara davet ediyoruz ve katılımcı firmalarla iş anlaşmaları yapmalarını sağlıyoruz. Bu yıl Norveç, Yunanistan, İngiltere, İtalya, Almanya, Portekiz, Azerbaycan, Suriye, Lübnan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Kıbrıs'dan gelen yaklaşık 100 hosted buyer fuarda 2008 yılı için rezervasyonlarını yapacak. Fuarın her yıl geliştiğini görmek çok sevindirici. Bundan sonraki yıllarda da şu anki ortaklık yapısını koruyarak her yıl daha fazla satınalmacı ağırlamak ve fuarı bölgenin en büyük turizm etkinliği haline getirmek 
TÜRSAB'ın öncelikli hedeflerinden biri olacak” 

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen ise, “Kuruluşumuz varolan fuarlarını geliştirmenin yanısıra bu yıl kentimize, üç yeni fuar daha kazandırdı. Bunlardan biri, Travel Turkey İzmir. Ege'nin ve İzmir'in turizm sektörünün ilgisine, turizmcilerin ise cazip yeni bir lokasyona ihtiyacı olduğunun bilinciyle hazırladığımız fuarın amacına ulaşacağına inanıyorum. Bu başarıyı partnerlerimiz TÜRSAB ve Hannover Messe International ile bırlikte yakalayacağımıza eminim. Bir turizm fuarı gerçekleştirme heyecanının İZFAŞ açısından farklı bir öneme daha sahip olduğunu da vurgulamak isterim. İZFAŞ'ın kuruluşunun ardından düzenlenen ilk ihtisas fuarı METUREX adıyla gerçekleşen Akdeniz Turizm Fuarı idi; yıllar sonra kentimizde yeni bir turizm fuarı organize etmek bizim için bu açıdan da önemli” dedi. İşleyen ayrıca, İzmir'in EXPO 2015 adaylığını anımsatarak, EXPO adaylık sürecinde İzmir'in turizm sektörüyle ilişkisinin artarak süreceğine dikkati çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 14:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?