5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir, kimsenin arka bahçesi değil

BAKAN AYDIN İZMİR'DE

İzmir'e gelen Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, AK Parti Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Şirinyer Hayal Düğün Salonu'nda gerçekleşen toplantıda 12 Eylül'deki anayasa referandumu ve genel seçimlere değinen Bakan Aydın, son sözü halkın söyleyeceğini belirtti. Aydın, "Referandum kampanyası başlamadan ne diyeceklerini söylüyorlar zaten. Anayasa değişikliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yaptığı bir değişikliktir. Yasa tasarısından çok farklıdır. Anayasa değişikliğinin parti programı ile alakası yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül uygun görürse değişikliği onaylar. Biz muhalefetle ilgili hayal kırıklığına uğradık.

Sivil toplum örgütlerinin bez parçalarına yazdığı bir cümle çok dikkatimi çekti. O cümle 'Yetmez ama evet'. Çok doğru yazmışlar. Bu değişiklik kimseye yetmez. Bu değişiklik demokrasinin ilerlemesi için çok önemlidir. Bu değişikliği isteyen ve kabul eden tamamen AK Parti hareketidir. Yeni anayasa, çağdaş anayasa ile yola çıktık biz. Bazı şeyleri yapmak için çoğunluk gerekir. Diğerleri desteklemezse bir şey yapamazsınız. Onlar çağdaş anayasadan ayrı kaldılar. Milletin bize verdiği yetki var. Bu millet elinden geldiği kadar değişim bekliyor. Bir reform hareketi hazırlandı, TBMM'ye geldi ve geçti, Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Ufak cümlecikleri çıkardı. Dedi ki; 'Referanduma gidebilir'. Bu cümle pek çok lüzumsuz lafların önüne geçer. Anayasa Mahkemesi kendi aleyhine olan bir şeyi kamuoyuna sunabilir mi? Tutturmuşlar 'yargı siyasallaşıyor'. Öyle bir şey olsa 'referanduma gider' der mi Anayasa Mahkemesi? Anayasa Mahkemesi verdiği kararla lüzumsuz lafları havada bırakmıştır. Her şeye karşı oluyorlar. 'Neden karşısın' dediklerinde 'AK Parti var diye' diyorlar. Kendi kabul ettikleri yasalara bile sonra karşı çıktılar. Gittiler kendi kabul ettikleri yasalara dava açtılar. Orta yolu bulamayacaklar. Hepimizi masrafa sokacaklar, hepimizin zamanını harcayacaklar" dedi.

 

"İZMİR, KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR"

2003 yılında Buca semtinde gezmediği mahallenin olmadığını ifade eden Bakan Aydın, "Buca seçmenine teşekkür ederim. İzmir'de daha çok çalışmalıyız. 'İzmir şuranın kalesidir' diyenlere bakmayın. İzmir, kimsenin arka bahçesi değildir. Partimiz önümüzdeki seçimlerde bütün milletvekillerini İzmir'den çıkaracaktır. Olur da bir yada iki tane çıkmayabilir ama biz daha çok istiyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, 'Recep Bey' demek oy getiriyorsa İzmir'e ben bunu yakıştıramam. Bir insan hangi isimle tanınıyor ise nezaket gereği o isimle hitap edilir. Toplumda nasıl biliniyorsa öyle seslenilir. Hiçbir yerde Türk milletinin gururunu rencide eden bir davranışa şahit olmadım. İncitmeye kalkanlara gereken cevap verilir" diye konuştu.

 

"AYRILIK VAR DİYENLER HAİNDİR"

Türkiye'nin her yerinde namusun, edep anlayışının aynı olduğunu vurgulayan Bakan Aydın, 'ayrılık var' diyenlerin aklının olmadığını söyledi. Aydın, "Elbette ayrılıklarımız var. Onlar bizim zenginliklerimiz. Allah, peygamber, şehit kanı ve Çanakkale aynıdır. Tek bir millet olursak, farklılıklara zenginlik olarak bakarız. Dil farklılık değildir. 'Aramızda ayrılık var' diyenler var. Onlar cahildir, onlar haindir" dedi.

 

CHP'DEN GEÇEN ÜYELERE ROZET

AK Parti Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan İzmir Milletvekili Taha Aksoy ve AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ise, 12 Eylül'de halkın gereken cevabı vereceğini, gelecek seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Buca Belediyesi'ni de alarak iktidar yolunda tam gaz ilerleyeceklerini söydiler. Buca Belediyesi'ni ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de eleştiren, ikili yanlış politikaların İzmir'e zarar verdiğini dile getirdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) AK Parti'ye geçen üyelere rozet takan Bakan Aydın, toplantının ardından TÜBİTAK'ın düzenlediği 'Güneş ve Hidrojen Enerjili Araç Yarışı'nda ödül alan takımların ödüllerini vermek üzere Pınarbaşı Yarış Pisti'ne geldi. İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın da katıldığı törende ödül alan takımlara ödülleri verildi. Bu tür etkinliklerin topluma kazanç sağladığını dile getiren Bakan Aydın, "Yarışta yer almak, kazanmak kadar gurur verici bir

duygudur" diyerek bu tür yarışların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Hidro Mobil Araçlar yarışında birincilik ödülü alan İzmir Makine Mühendisleri Odası'na ödülünü veren Bakan Aydın, Güneş Enerjisi dalında birinci olan İstanbul Üniversitesi'ne de birincilik ödülünü sundu. Herkesin dünyadaki yarışlara yetiştirilmesi gerektiğini dile getiren Bakan Aydın, "Yenilikler aramak zorundayız. Çağımız bilim çağıdır. Bu yarışmalar bizi ilerilere götürecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2010 Pazar 18:04:00
Güncelleme :11 Temmuz 2010 Pazar 23:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?