26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Barosu'ndan açıklama

İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, "Plan Yapmayın Plan" isimli şarkı sebebiyle İsmail Türüt'e destek vermediklerini tam aksine klibi kınadıklarını belirtti. 

İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, İsmail Türüt'ün "Plan Yapmayın Plan" adlı şarkısına destek vermediğini, bilakis yayınlanan klibi kınadıklarını belirterek İzmir Barosu ve kendisi hakkında bazı kesimlerin linç kampanyası başlattıklarını söyledi. İzmir Barosu olarak sadece ifade özgürlüğünü savunduklarını belirten Nevzat Erdemir, "Bir basın kuruluşuna yaptığım açıklamada İsmail Türüt'ün 'Plan Yapmayın Plan' adlı şarkısı nedeniyle söylediğim sözler maksadını aşan bir şekilde yorumlanmış, aleyhimde adeta bir linç kampanyası, yargısız infaz kampanyası başlatılmıştır. Ben sadece düşünce ifade özgürlüğünü savunuyorum. Söz konusu klibi de şiddetle kınıyorum" dedi. 

DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ EN TEMEL İNSAN HAKLARIDIR
Değerlendirmelerinin tümüyle şiire yönelik objektif ölçülere dayandığını söyleyen Erdemir, şöyle konuştu: "Açıklamam klibe yönelik değil. Klibi şiddetle ve nefretle kınıyorum. Açıklama yaptığım tarihte klibi izlemediğimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Söylediklerimi bir takım medya kuruluşları çarpıtmaktadır. Burada ben değil İzmir Barosu hedef alınmıştır. Düşünce ve ifade özgürlüğü en temel insan haklarıdır ve yıllardır yaptığımız hukuk mücadelesinde bunu esas aldık. Düşünce ifade özgürlüğünün olmadığı günlerin sıkıntı ve acılarını yazarlarımız ve düşünürlerimizle hep birlikte yaşadık. Ülkemizde her siyasi düşüncenin kendilerine göre şiirler, makaleler, şarkılar ürettiği bunları seslendirdiği ve ilettiği malumdur. Bu bakımdan düşünce ifade özgürlüğünü sadece bir görüşün tekelinde gibi algılamak doğru olmaz."

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 14:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?