5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir basını tek yürek

İZMİR BASINI BASIN MÜZESİ İÇİN TEK YÜREK

Ege Üniversitesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından İzmir'de kurulacak Basın Müzesi hakkında görüş alış verişi yapmak için gerçekleştirilen toplantıda, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve Yönetim Kurulu, İzmir'deki basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. EÜ Kış Bahçesi'nde düzenlenen toplantıda, Basın Müzesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yer tahsis edilmesinin istenmesi gerektiği konusunda ortak görüş belirlendi.

Toplantıda konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Üniversite olarak kurumlar arası işbirliğine büyük önem veriyoruz. Kent ve ülke adına çalışmalar yapmak ortak hedefimiz. Bu bağlamda işbirliği yapmamız çok anlamlı. Ege Üniversitesi olarak İzmir kentine İzmir basınının ve yerel yönetimlerin desteğini alarak bir basın müzesi oluşturmak konusunda ciddi adımlar atmaya kararlıyız. Bu alanda yapılacak bir işbirliğinin ülkemize örnek teşkil edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

İzmir gibi çağdaş, ileri ve modern bir şehrin büyük bir basın müzesine ihtiyacı olduğunu vurgulayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, “Gazetecilik sektöründe büyük teknolojik gelişmeler yaşandı. Gençler bugüne kadar gazetecilik mesleğinde yaşanan teknolojik gelişmelerin evrelerini basın müzesinde izleyebilecekler. Müzede kentimizde çıkan değişik gazetelerin ilk sayıları ve arşivleri bulunacak. Bu müzeye gelenler kentte gazetecilik yapanların özgeçmişlerini görecek. En büyük istediğimiz ise oranın yaşayan bir müze olması. Bu müze sayesinde halk ve basın iç içe olacak. Ayrıca müzede ülkemizdeki basın şehitlerinin de isimleri yaşatılacak” şeklinde konuştu.

Basın Müzesi'nin İzmir Basın Tarihi'ne önemli bir katkı sağlayacağını dile getiren EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı ise, “Kurulacak olan Basın Müzesi sadece dünden bugüne basında kullanılan araç gereçleri sergilemekle kalmayacak, aynı zamanda sektördeki gelişmeleri tarihsel çizgide kamuoyuna sunacaktır. İletişim Fakültesi öğrencileri de eğitimleri süresince basın tarihini özümseyerek mesleğe hazırlanacaklardır” dedi.

Toplantıda Konak eski Belediye Başkanı Erdal İzgi, Gazeteci Gürken Ertaç, Hamdi Türkmen, Şevket Özçelik, Nedim Bubik, Nesrin Coşkun, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Telefoncu ve Prof. Dr. Atilla Silkü ile Yrd. Doç. Dr. Engin Önen de müze konusunda görüşlerini belirtti.

İZMİR BASINI BASIN MÜZESİ İÇİN TEK YÜREK
İZMİR BASINI BASIN MÜZESİ İÇİN TEK YÜREK
İZMİR BASINI BASIN MÜZESİ İÇİN TEK YÜREK
İZMİR BASINI BASIN MÜZESİ İÇİN TEK YÜREK
İZMİR BASINI BASIN MÜZESİ İÇİN TEK YÜREK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 13:09:05
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 14:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?