5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir hayalet şehre döndü

(ÖZEL HABER) İZMİR HAYALET ŞEHRE DÖNDÜ

Mevsim normallerinin üzerinde yaşanan hava sıcaklığı İzmir'de yaşayan vatandaşların turistik bölgelere akın etmesine sebep oldu. Ege'nin incisi İzmir, oto yollarının boş olması ve gözde mekanlarının boşluğu ile adeta hayalet şehre döndü.

Hava sıcaklığının hissedilir derecede arttığı İzmir, haftasonu adeta hayalet şehre döndü. İzmirlilerin sıcak hava etkisinden kurtulmak için turistik bölgelere akın etmesi, şehirdeki hareketliliğin ve yoğunluğun azalmasına ve kentin gözde caddelerinden olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki mekanların boş kalmasına neden oldu. Otoparkların dahi boş olduğu gözlenirken, özellikle İzmir'in nadide bölgelerinden olan İnciraltı'nda denize nazır alanda yer alan restaurant, kafe, kahvaltı ve oyun salonları boş masa ve sandalyeler ile müşteri bekliyor.

İşletme sahipleri ise mevsimsel hava şartlarından ötürü yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Handan Gül isimli işletme sahibi, "Hava asıcaklığından ötürü İzmirliler Çeşme, Bodrum ve Gümüldür gibi turistik yerleri tercih ediyor. Gördüğünüz üzere masalar bomboş. Bizler bu saatte gelen müşterilerimize yer ayarlamak konusunda sıkıntı yaşardık. Ancak sıcaklar esnafı, işvereni ve işçiyi mağdur ediyor" diye konuştu.

(ÖZEL HABER) İZMİR HAYALET ŞEHRE DÖNDÜ
(ÖZEL HABER) İZMİR HAYALET ŞEHRE DÖNDÜ
(ÖZEL HABER) İZMİR HAYALET ŞEHRE DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 12:44:03
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 17:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?