26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir kongre metropolü olacak...

İzmir'de düzenlenen toplantıda kentin bir kongre metropolü olacağının altı çizildi. Toplantıda konuşan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "İzmir önemli bir markadır, bu markanın hakkını vereceğiz" dedi. 

İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı (İZTAV) bünyesinde kurulan İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş. kuruluş amaçlarını ve gerçekleştirecekleri faaliyetleri anlatan bir basın toplantısı düzenledi. İzmir Crowne Plaza Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ile İzmir Kongre Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Akyüz, acenta sahipleri ve turizm işletmecileri katıldı. 

Toplantıda İzmir'in kongre turizminin gelişmesine ve tanıtımına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek amacıyla kurulan İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş.'nin bünyesine aldığı yeni ortaklarıyla yeniden yapılandığı belirtildi. Toplantıya katılan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir'in gerçek bir marka olduğuna ve İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş.'nin bu markanın büyümesinde etkili olacağına dikkat çekerek, "Bu markanın hakkını vermeliyiz. İzmir hepimizin, bu yüzden İzmir'in hakkettiği gibi tanıtılması hepimizin meselesi. Sermayemiz var, potansiyelimiz var, o zaman bunu kullanmalıyız, kenetlenmeliyiz ve harekete geçmeliyiz. İzmir'in üzerindeki tuzu kaldırmak sizlere düşüyor" dedi. 

Ömer Akyüz ise konuşmasında İzmir'e karşı sorumluluklarının olduğunu belirterek, "Hiçbir kar amacı gütmeden bu şirketi kurduk. Kentin Turizm Potansiyelini günışığına çıkaracak İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB gibi önemli kurumları bünyesinde bulunduran İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş.'nin ilk hedefleri arasında Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nu kurmak yer alıyor" dedi. Büronun kurulmasıyla İzmir'in bir kongre metropolü olacağını belirten Akyüz, ulusal ve uluslararası kongre, şirket toplantıları, konferansları ve seminerleri ağırlayabilmek için tüm kaynaklarını seferber ederek, hem İzmir'in hem de Türkiye'nin tanıtımını yaparak, Türkiye ve dünya kongre pazarından hakedilen payı alacaklarını söyledi. 

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, İzmir'in geçen yüzyılda küçük Paris olarak adlandırıldığına değinerek, "Turizm açısından kötü günler yaşadık ama bu gidişe bir dur demek gerekiyordu. İzmir Ticaret Odası olarak biz üstümüze düşeni yapacağız ve İzmir'i turizmde hekkettiği yere getireceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 18:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?