5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir National Geographic'te

İZMİR; DÜNYANIN EN ÇOK OKUNAN DERGİSİNDE

Son 7 yıldır dünyada 40 milyon, Avrupa’da 3.2 milyon okuyucu ile dünyanın en çok okunan dergisi unvanına sahip olan National Geographic’in Ocak 2010 uluslararası baskısında İzmir’e 3 sayfa ayrıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tanıtım faaliyetleri çerçevesinde yayınlanan makalede İzmir’in turizm olanaklarından, farklı sektörlerdeki yatırım potansiyeline kadar bir çok önemli konuda detaylı bilgi veriliyor. Türkiye’nin en gelişmiş 3. kenti olan İzmir’in cazibe merkezi olma sebeplerini sayısal verilerle açıklayan makale, İZKA’nın 2009-2013 Taslak Bölge Planı’nda belirlediği öncelikli sektörler olan ileri teknolojiye dayalı sanayi, yenilenebilir enerji, tarım ve tarıma dayalı sanayi, lojistik ve turizm sektörlerine de vurgu yapıyor.

Yazıda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti organizasyonunun resmi tanıtım kampanyasının panoramik İstanbul fotoğraflarını da çeken ünlü fotoğraf sanatçısı Tamer Hartevioğlu’nun klasik format ve 360 derecelik panoramik fotoğrafları yer alıyor.

Hartevioğlu geçtiğimiz aylarda İZKA organizasyonu ile İzmir’de bir seri fotoğraf çekimi gerçekleştirmişti. Bu özel fotoğrafların 2010 yılı boyunca İzmir Kalkınma Ajansı’nın yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetlerinde kullanılması ve böylelikle İzmir’in genç, dinamik ve 21. yüzyıla dönük yüzünün birbirinden farklı güzellikleriyle en etkili şekilde yansıtılması hedeflendi.

Tamer Hartevioğlu ayrıca Prodüktör ve Sanat Yönetmeni Selin Atasoy Hartevioğlu ile birlikte uluslararası arenada büyük ilgi gören Panoramik Bir Rüya: Paris ve Venedik sergilerine de imza atmış fotoğrafları ülkemizde İzmir’den İstanbul’a, Ankara’dan Gaziantep’e birçok farklı şehirde sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmıştı.

İZMİR; DÜNYANIN EN ÇOK OKUNAN DERGİSİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 11:26:05
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 19:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?