5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir sıcaktan kavruluyor

İZMİR SICAKTAN KAVRULUYOR

Ege'nin incisi İzmir bugün haftanın en sıcak gününü yaşadı. 38 dereceye kadar varan sıcaklık vatandaşları bunalttı. Hava sıcaklığının artış göstermesi ile özel yüzme havuzları doldu taştı, kendi imkanları ile serinlemeyi deneyen bazı çocuklar İzmir Körfezi'nde denize girdi.

Türkiye'de sıcaklıkların mevsim normalleri üstünde seyretmesiyle birlikte vatandaşlar deniz ve havuzlara girerek sıcak havanın tadını çıkarmaya çalıştı. Şehir merkezinde sıcaklıkların bunaltıcı dereceye kadar gelmesinin ardından İzmir'in Balçova semtindeki Aquacity su parkı İzmirlilerin akınına uğradı. Bir vatandaş "İmkanlarımız buraya gelmeye el veriyor. Suya giriyoruz ama su sıcak. Küresel ısınmanın sonuçlarını yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde havalar daha da ısınacak o zaman nasıl serinleyeceğiz bilmiyoruz" dedi.

Serinlemek için tercihlerini denizden yana kullanan vatandaşlar; İzmir'in bu sıcakları çok yaşadığını bildirdi. Üç gün önce yağışlar ve serin hava olduğunu anlatan bir vatandaş, şöyle konuştu: "Şimdi bunaltıcı sıcak ve çok dengesiz bir hava var. Önümüzdeki günlerde daha da ısınacak diyorlar. Nasıl serinleyeceğiz bilmiyoruz. Maddi imkanlarımız halk plajlarına yetiyor. Su ısınmaya başlamış. Bulunduğumuz plaj şehir merkezine yakın. Evde sıcaktan duramayıp buraları tercih ediyoruz. Çocuklarımız denize giriyor, oynuyor bizde serinlemeye çalışıyoruz."

DENİZ KOKUYOR

Balık tutmayı tercih eden bir şahıs, denizin pis olduğunu ve kokmaya başladığını ifade ederek "Sıcak havada serinlemek için sahile geliyoruz ancak deniz kokmaya başladı. Eskiden bu kadar kokmuyordu. Sağlıklı değil denize girmemiz ama giriyoruz. Balık tutuyoruz ama yiyemiyoruz. Ailemizi zehirlemek istemiyoruz" dedi. Zevk için balık tuttuğunu belirten ve adını bildirmeyen şahıs şunları söyledi: "Arıtma yapıyoruz diyorlar ama koku gün geçtikçe artmaya başladı. Sahilde plajlar çok pis. Deniz temiz değil. Ancak maddi imkanlarımız buralara gelmemize imkan veriyor. Belediyelerin buraları toparlayıp temizlemesi gerekir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden sahillerin temizlenmesini istiyoruz. Havalar önümüzdeki günlerde artacak biz tekrar geleceğiz. 10 yıldır İzmir'deyim şehre yakın plajlar hiç düzelmedi. Hep böyle düzensiz ve pis. Yetkililerden yardım istiyoruz."

İZMİR SICAKTAN KAVRULUYOR
İZMİR SICAKTAN KAVRULUYOR
İZMİR SICAKTAN KAVRULUYOR
İZMİR SICAKTAN KAVRULUYOR
İZMİR SICAKTAN KAVRULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 17:12:00
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 17:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?