5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Tabip Odası yargıya gidiyor

İZMİR TABİP ODASI YARGIYA GİDİYOR

Sağlık Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu "Sağlık reformu" niteliğindeki değişikliklere İzmir Tabip Odası'ndan sert eleştiriler geldi.

Sağlık Bakanlığı'nın dünyada eşi benzeri görülmemiş bir uygulamaya imza attığını ifade eden İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, "AK Parti hükümeti Sağlık Bakanlığı'nın sağlık reformu olarak adlandırdığı bir değişiklik yaptı. Mesai dışı uygulaması denilen bu uygulamaya göre hafta içi 16:00'dan sonra 8 saat, hafta sonlarında ise 16 saat 'poliklinik' hizmeti verilecek. Daha önce vardiya olarak uygulanan verimsizliği ve akıl dışılığı nedeniyle terk edilen, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir uygulamaya

daha imza atan Sağlık Bakanlığı'nı bir kez daha kutluyoruz. Sanılabilir ki, Sağlık Bakanlığı halkımızın sağlığı üzerinde titremektedir. Bu göz yaşartıcı tutum acaba gerçekleri yansıtmakta mıdır? Gerçekten düşünülen halkın sağlığı mıdır?" şeklinde eleştirilerde bulundu.

"Tam Gün Yasası kabul edileli 2 hafta olmuştur. Yasanın gerekçesinde ise zor riskli bir mesleği üstlenmiş olan hekimlerin yoğun ve stresli bir gün sonunda başka bir mekanda çalışarak hastalarını görmesi, tedavilerini üstlenmesi mesaisini ciddi şekilde bölmektedir. Tam verimlilik sağlanamamaktadır. Böyle bir çalışma düzeni hasta güvenliği açısından da risk oluşturabilmektedir. Hekimlerin mesai açısından ve zihinsel olarak bölünmüşlük yaşamadıkları bir ortamın oluşturulmasında zaruret bulunmaktadır. Artık

yeter. Hekimlerin onuruyla oynamayın" diyen Tabip Odası Başkanı Kaptaner Sağlık Bakanlığı'nı bir an önce konu hakkında göreve davet etti.

İZMİR TABİP ODASI YARGIYA GİDİYOR
İZMİR TABİP ODASI YARGIYA GİDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 16:35:02
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 16:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?