5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'İzmirce' konuştular

DERVİŞOĞLU İLE KOCAOĞLU BULUŞTU

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, il yönetimiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek kentin sorun ve projelerine ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun metro kararında aldığı riski paylaşmak üzere “durumdan vazife çıkaracaklarını” söyleyen MHP İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ‘Siyasetçiler ısırır gibi konuşmamalı. Elbette birbirimizi eleştireceğiz, iğneleyeceğiz ama incitmemeye özen göstereceğiz. İzmirce konuşacağız” dedi.

Dervişoğlu’nun ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaklaşık 6 yıldır kenti diyalog içinde yönettiklerine dikkat çekerek “Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımızla da uyum ve ahenk içinde, kentimiz için yararlı olmaya çalışıyoruz. Hep birlikte, İzmir’i yerelde kalkındırmak için çabalıyoruz. Kendisine bugüne kadarki destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Hemşehrilerimizin yaşam standartını ne kadar yükseltir, onları ne kadar mutlu edersek, biz de o kadar mutlu olacağız” dedi.

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise, kentin önünde duran engeller ve sorunlara karşı ortak çözüm arayışında olduklarını belirtti. Dervişoğlu, siyaset yaparken lisanlarının ‘İzmirce’ olması gerektiğini vurgulayarak, “Siyasetçiler ısırır gibi konuşmamalı. Elbette birbirimizi eleştireceğiz, iğneleyeceğiz ama incitmemeye özen göstereceğiz” dedi.

Üçyol-Üçkuyular metro hattında yaşanan gelişmelere de değinen Dervişoğlu, konuyla ilgili çok spekülasyon yapıldığını söyledi. Metronun bir tehdide dönüştüğünü ifade eden Dervişoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metro tünelindeki çökme riskine karşı Belediye imkanları ile işi tamamlamaya karar verdiklerini açıkladı. Metro ile atılacak adımlarda çok doğru sözler sarf etmek lazım. Başkanımızın orada siyaseten risk aldığını düşünüyorum. Belediye kaynakları ve imkanların ne kadar yeterli olduğu tartışma konusudur ama kentin önünde risk varken, siyaseten tartışma yapılmaz. Bu konuda da, Sayın Başkanımızın aldığı riski paylaşmak üzere durumdan vazife çıkaracağımızı ifade ediyorum. Çökme tehlikesi varsa, o kentin belediye başkanı tartışmalı kararlara imza da atabilir, risk de alabilir. Önemli olan, kentin önündeki bir tehdidi kaldırmaktır. Şimdilik bu tehdit kalkmış görünüyor. Önümüzdeki süreçte de kentin önündeki engeli kaldırmak için kendisinin dirayetli ve basiretli kararlarına ihtiyaç duyacağız” dedi.

DERVİŞOĞLU İLE KOCAOĞLU BULUŞTU
DERVİŞOĞLU İLE KOCAOĞLU BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 10:50:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 14:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?