26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de 23 Nisan kutlamaları

İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın makamını devralan ilköğretim okulu öğrencisi Alp Kutay Işıkay, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. 

İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri minik öğrencilerin Ege Ordu Komutanı, vali, emniyet müdürü ve belediye başkanının koltuğuna oturmasıyla başladı. 

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın makamına Mustafa Işık İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Alp Kutay Işıkay oturdu. Orgeneral Sarıışık tarafından karşılanan minik öğrenci, anı defterine yazdıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Alp Kutay Işıkay, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı ve ülke yönetiminde ulusun söz sahibi olduğu günün 87. yılındayız. Türk çocukları olarak ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için coşkuyla kutluyoruz" dedi. 

Orgeneral Sarıışık'da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tarihte önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Öğrenciler, komutanlarla sohbet ettikten sonra törenlerin yapılacağı Atatürk Stadı'na hareket etti.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2007 Pazartesi 12:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?