26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de alabora: 2 kayıp

İzmir'de, İkinci Sanayi Sitesi'nde, araçlara LPG sistemi montajında çalışan 25 yaşındaki Adil Garip, 26 yaşındaki Mustafa Bakan, 30 yaşındaki Ufuk Demirci ve 29 yaşındaki Ümit Kılas, dün saat 05.00 sıralarında 3.5 metrelik ‘BRC’ adlı polyester tekneyle balık tutmak için Aliağa İlçesi İncirlik Mevkii'nden denize açıldı. Tekne, Çandarlı Körfezi'nin 2 mil açıklarına alabora olup, battı.

Ters dönüp suya gömülen teknedekilerden Garip ve Bakan yüzerek kıyıya çıkmayı başardı. Kıyıdaki 2 genci fark eden çevredekiler durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, baygın haldeki Garip ve Bakan'ı, Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Tedaviye alınıp, ardından taburcu edilen Garip ve Bakan, arkadaşları Demirci ve Kılas'ın kaybolduğunu söylemesi üzerine arama çalışması başlatıldı. Bölgede, kaybolanların yakınları ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından havadan ve karadan yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldı. Havanın kararması nüdeniyle ara verilen arama kurtarma çalışmalarına yarın gün ışığı ile tekrar başlanacağı bildirildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 05:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?