5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de bir ilk

İZMİR'DE BİR İLK

Türkiye'nin sadece sekiz ilinde hizmet veren Spor Hekimliği, Ege'nin incisi İzmir'de devlet hastanesi çatısı altında hizmet vermeye başladı. Sağlıklı bedenlere sahip olmak için doktor kontrolünde spor yapmanın tek şartı ise; sadece spora ilgi olması.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alsancak Semt Polikliniği'nde hizmet veren Spor Polikliniği'nde çeşitli spor aletleri sayesinde ve Spor Hekimleri eşliğinde hem kontroller yapılıyor hem de sağlıklı bir vücut için aç kalmadan zorlu spor hareketleri yapmadan sağlıklı bir beden için enerji sarfediyorsunuz.

İzmir'de devlet hastanesi olarak sadece Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alsancak Semt Polikliniği'nde hizmet veren Spor Polikliniği'nde aynı zamanda sporcu lisansının da temin edilebildiği belirtildi. Spor polikliniğinde obezite ve spora başlamak isteyenlere de önerilen diyet programlarının hazırlandığı belirtildi. Aynı zamanda poliklinik, sporcuların sakatlığını önleme ve sakatlık sonrası tedavinin hızlanmasına yardımcı olan programlar ve rehabilite hizmetleri sağladığı gibi sporcuların sakatlık

sonrası egzersizlerini de birebir olarak üstleniyor.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alsancak Semt Polikliniği Spor Hekimi Seçkin Şenışık da spor hekimliğiyle ilgili şunları söyledi: "Spor hekimliği olarak genelde üniversite hastanesine hizmet veren birimdik. Fakat ilk kez İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de görev yapmaya başladık. Spor hekimleri olarak, sporcu sakatlığını önleme ve sakatlık sonrası rehabilitasyon hizmetleri ve tansiyon, şeker ve obezite gibi hastalıklara egzersiz öneriyoruz. Spora yeni başlamak isteyen kişilerin

ve lisans işlemi için başvuran sporcuların sağlık kontrolleri de mevcut. Ortopedi, fizik, kardiyoloji eğitimleri aldığımız için sporcuyu baştan aşağı değerlendirebiliyoruz. Kişileri gerekli görüldüğünde ilgili alanlara yönlendiriyoruz. Gerekli görülmediğinde kendimiz ilgileniyoruz."

Alsancak Semt Polikliniği Başhekimi Uzman Dr. Ahmet Balkan da, poliklinikten yararlanmak için sadece herhangi bir sağlık güvencesinin olması gerektiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Kliniği açtığımızda sporcuların tedavileri için böyle bir birim kurmayı amaçladık. Hastaneden sağladığımız cihazlarla bu tedavi merkezini iş yapabileceğimiz bir duruma getirdik. Bu işi daha ileri götürmeyi amaçlıyoruz. Burada kronik hastalar için egzersiz programları düzenliyoruz. Gerekli gördüğümüzde bu egzersizleri spor

salonumuzda hastalarımıza uyguluyoruz. Polikliniğimizde koşu bandı, egzersiz bisikleti, mekik cihazı ve ağırlıklar mevcut. Spor yapmak isteyenlerin hekim kontrolü ile bu işe kalkışmalarını öneririm. Normal yürümek egzersiz yapmak değildir. Kalbimizi, vücudumuzu zorlamayacak şekilde bir program olmalı. Bu muayeneyi ve programı yapacak olanda spor hekimidir. Spor hekimliği devlet hastanelerinde ilk değil ama İzmir'de ilk kez bir semt polikliniğinde var."

Ulucak Belediyespor Klubünden amatör futbolcu Muhammet Aktaş da, maç öncesi antremanlarını yaklaşık üç haftadır Alsancak Semt Polikliniği'nde Spor Hekimleri ile birlikte gerçekleştirdiğini ifade ederek; böyle bir hizmetin çok yerinde olduğunu söyledi.

İZMİR'DE BİR İLK
İZMİR'DE BİR İLK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 09:48:03
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 17:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?