5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de büyük zirve

İZMİR'DE BÜYÜK ZİRVE

Göreve gelmesiyle birlikte kent konseyi çalışmaları başlatan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, yerel yönetimlerde katılımcı model oluşturulması anlayışının Türkiye'de öncülüğünü yaptı.

Başkan Tartan bir ilke daha imza atarak 43 ilde kurulu bulunan kent konseylerinin başkanlarını ve yöneticilerini İzmir'de büyük zirvede buluşturuyor, bu zirvede halkın katılımını sağlayan önemli kararlar alınacak. Konsey başkanları 2-3 Eylül tarihlerinde Anemon Otelde buluşacaklar.

Başkan Tartan, göreve geldikten sonra, kent konseyinin oluşturulması aşamasında, kadın ve gençlik meclisi birimlerinin kurulmasına önem verdiğini ve çalışmalarını desteklediğini belirtti.

Türkiye kent meclislerini İzmir'de buluşturmanın onurunu yaşadıklarını belirten Tartan şunları söyledi, "Konak Kent Konseyi olarak, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kent konseylerinin başkanları ve yöneticileriyle birlikte büyük buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Türkiye'deki kent konseyleri arasında işbirliğini geliştirmek, iletişim kurmak, çalışmaları ve etkinlikleri paylaşmak için bir aradayız. Türkiye'de ilk kez Konak Belediyesi Kent Konseyi ülkedeki tüm konsey üyelerini buluşturuyor. Bu buluşmayı geleneksel hale getirip devamını sağlayacağız. Buluşmanın ardından halkımızı çok yakından ilgilendiren önemli kararların bildirisini yayımlayacağız"

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 10:53:04
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 11:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?