5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de farklı eylem

İZMİR'DE FARKLI EYLEM

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Mülteci Hakları Aktivistleri Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar ellerinde şemsiye ve mülteci fotoğraflarıyla yürüdü.

Gündoğdu Meydanı'nda basın açıklaması yapan Mülteci-Der Başkanı Taner Kılıç, dünyada 40 milyon kişinin hareket halinde olduğunu ve 10 milyon insanın mülteci olduğunu belirterek, "20 Haziran Mülteciler Günü dünyada ve Türkiye'de mültecilere ilişkin sorunların hatırlanması ve bunların tartışılması adına önemli bir fırsattır" dedi.

Türkiye'de 15 bin kayıtlı mültecinin bulunduğunu kaydeden Kılıç, ellerindeki şemsiyelerin mültecilerin ihtiyaç duyduğu korunma duygusunu sembolize ettiğini belirterek, "Türkiye iltica yasası hazırlığı içindedir. Son dönemlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Türkiye aleyhine çıkan kararlarda mülteci haklarının korunması için devletin harekete geçmekte daha fazla gecikmemesi gerektiğinin altı çiziliyor. Hazırlanan veya hazırlandığı düşünülen yasa taslaklarının halen bu alanda çalışan sivil toplum örgütleri ile paylaşılmamış olması, konunun her zaman olduğu gibi güvenlik ve siyaset kriterleri baz alınarak düzenleneceği endişelerimizi güçlendiriyor" şeklinde konuştu.

İZMİR'DE FARKLI EYLEM
İZMİR'DE FARKLI EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 09:36:02
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 15:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?