19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de kar maskeli kuyumcu soygunu

İzmir'in Buca ilçesinde akşam saatlerinde bir kuyumcu soyuldu. Kar maskeli 2 kişi, tabancayla tehdit ettikleri kuyumcu dükkanı sahibini ve tezgahtarı etkisiz hale getirip, yaklaşık 1 kilo altını alarak kaçtı.



Akşam saatlerinde 206. sokaktaki kuyumcu dükkanının sahibi Hüseyin Çetinel (31) ile tezgahtar olarak çalışan Çağlar Akkan (19), altınları çantaya koyup, mağazayı kapatma hazırlığı yapıyordu. Bu sırada, yüzleri maskeli, elleri tabancalı 2 kişi, dükkana girip tezgahtar ve mağaza sahibini etkisiz hale getirip, yaklaşık 1 kilo altını çantaya doldurup kaçtı.

Olay, mağaza sahibi tarafından güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine ortaya çıktı. Tüm aramalara rağmen soyguncular bulunamadı.

Soygun olayının şokunu üzerinden güçlükle atan tezgahtar Çağlar Akkan, ''Mağazayı kapatmak üzereydik. İçeriye, yüzleri maskeli, elleri tabancalı 2 kişi girdi. Doğu şiveliydiler. Bize (Size zarar vermeyeceğiz. Şimdi altınları çantaya koyun, biz de gidelim) dediler. Korkudan, yaklaşık 1 kilo altını çantaya koyup verdik. Sonra dışarıdaki araca binerek gittiler. Otomobilin arka plakası, büyük Türk bayrağıyla örtülüydü. Plakasını bu nedenle alamadık'' dedi.

Olaydan sonra, güvenlik güçleri, kuyumcu dükkanında incelemelerde bulundu. Bu arada mağazanın güvenlik kamerasının teknik arızadan dolayı çalışmadığı belirlendi.

...
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 03:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?