19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de kültür sanat etkinliği

İzmir'de kültür sanat faaliyetleri, sergiler, çeşitli etkinlikler, konserlerle hız kazanıyor.


İZDOB, 20 Ekim Cumartesi günü, kendi sahnesi olan Elhamra Sahnesinde saat 20.00'de Mozart'ın ünlü operası "Saraydan Kız Kaçırma"nın prömiyerini yapacak.

Opera, prömiyerin ardından yine Elhamra Sahnesinde 23 Ekim Salı günü saat 20.00'de tekrar izlenebilecek.

İZDOB, bu hafta prömiyerini yaptığı operanın yanı sıra, 22 Ekim Pazartesi ve 24 Ekim Çarşamba günleri, saat 20.00'de Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Salonunda Cimarosa'nın "Gizli Evlilik" adlı operayı sahneleyecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), Kültürpark Tenis Kulübü İşbirliği ile Alkim Kağıt'ın sponsorluğunda yarın akşam saat 20.30'da Tenis Klüp 1 Nolu Kort'ta özel bir konserle Mevlana'yı anacak.

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta üç salonda toplam üç oyunla perdelerini açacak.

İZDT, Konak Sahnesinde Orhan Asena'nın yazdığı, Doğan Yağcı'nın yönettiği "Simavnalı Şeyh Bedrettin" adlı oyunu sahneleyecek.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesinde ise Sheakspeare'in "Bahar Noktası" adlı komedisi izleyiciyle buluşacak.

İzmirli tiyatroseverler, Karşıyaka Oda Tiyatrosunda 23 Ekim Salı ve 24 Ekim Çarşamba günlerinde Cihan Canova'nın yazıp Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Düğün Şarkısı" adlı oyunu izleyebilecekler.

Ege Üniversitesi Toplum Merkezinde dün açılan Şükran Ulucan Resim Sergisi, 26 Ekim Cuma gününe kadar gezilebilecek.

İzmir Sanat, bu hafta iki konsere evsahipliği yapacak. İzmir Sanat Büyük Salonda 22 Ekim Pazartesi günü trombonda Burak Baydar, trompette Bahtiyar Matniyazov ve piyanoda Aziz Dağdelen'in konseri, 24 Ekim Çarşamba akşamı ise "Genç Solistler Buluşması" etkinlikleri kapsamında kemanda Sevil Ulucan ve piyanoda Gülnare Şekinskaya'nın konseri izlenebilecek.

İş Sanat İzmir Galerisinde 23 Ekim Salı günü Halil Yoleri'nin seramik çalışmalarıyla Yakup Öztuna'nın özgün baskı resimlerinden oluşan sergi açılacak.

Fransız Kültür Merkezinde 23 Ekim Salı akşamı saat 20.00'de soprano Sylvie Pigue, yan flütte Liz Langemann ve piyanoda Elefteria Askitoğlu'dan oluşan Trio Els'in konseri izlenebilecek.

İzmir'in popüler eğlence mekanlarından Ooze Venue, Ekim ayı sonuna kadar Carlsberg sponsorluğunda çeşitli konserlere ev sahipliği yapacak. Ooze Venue'de yarın akşam Manga grubu, 20 Ekim Cumartesi akşamı ise Hande Yener konser verecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, ilginç bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Fotoğraf sanatçıları Ethim Onur Parlar ile Mete Okumuş'un ortak projesi olan "10 Fotoğraf 10 Cinayet" adlı sergide, sanatçılar tarafından kurgulanan cinayetlerin fotoğrafları yer alıyor.

GF Sanat Galerisi, 2007-2008 sezonunu bu akşam İzmirli naif sanatçı Şebnem Çamdalı'nın sergisiyle açacak. Sergi 10 Kasıma kadar gezilebilecek.

Ege Üniversitesi 50.Yıl Köşkünde "Bir Enstrümanı Tanıyalım" adlı sohbet ve dinleti etkinliği düzenlenecek. 50. Yıl Köşkünde bugün 17.30'da yapılacak etkinliğe trompet sanatçısı Zafer Yümlü konuk olacak.

Konak Belediyesi ve Çağdaş Yorumcular Türk Sanat Müziği Korosu işbirliğiyle, 24 Ekim Çarşamba günü Alsancak Kültür Merkezinde konser düzenlenecek. Etkinlik, saat 17.00'de başlayacak.

Ege Üniversitesi Kampus Kültür Merkezinde 24 Ekim Çarşamba günü saat 20.00'de Şerkan Ağır'ın gitar resitali dinlenebilecek

aa
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 11:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?