5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de narkotik operasyonu

İZMİR'DE NARKOTİK OPERASYONU

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri yaptıkları iki ayrı operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi.

Yakalanan zanlıların uyuşturucu pazarlığı yaptığı polislere, eksik miktarda uyuşturucu vererek dolandırmaya çalıştıkları bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Narkotik Büro Amirliği ekipleri, iki ayrı şebekenin İzmir'in değişik yerlerinde uyuşturucu satmak için müşteri aradıklarını tespit ederek çalışma başlattı. İlk operasyonda Denizli'den aldıkları esrarı Buca ilçesinde evlerinde saklayan A.K. ve A.D. isimli şahıslara düzenleyen ekipler, zanlılarla birlikte 3'ü toz olmak üzere toplam 5 kilogram esrar ile bir hassas terazi ele geçirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İkinci operasyonu ise 3 kişilik bir şebekeye yönelik gerçekleştiren ekipler, alıcı kılığında irtibat kurdukları uyuşturucu tacirleri tarafından birde dolandırılmak istendiler. Afyon'dan getirdikleri Afyon sakızını satmaya çalışan şebeke ile alıcı kılığında bağlantı kuran polis, pazarlık yapıp alışverişin gerçekleşeceği adresi belirledi. Adres çevresinde önlem polis, önceki gün eroinin hammaddesi olan afyon sakızını almak için şüphelilerle buluştu.

Alıcı gibi davranan polisler, aralarında şebekenin lideri olduğu belirtilen 'dayı' lakaplı O.B.'nin (47) de aralarında bulunduğu Ş.A.(43) ve S.D.'yi (33) yakaladı. Operasyonda, 5 kilo 900 gram afyon sakızı ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan şebeke lideri O.B.'nin daha önce de, poliste dolandırıcılık suçundan kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin polisle pazarlık yaptıkları sırada, ellerinde 150 kilogram afyon sakızı olduğunu söyleyip pazarlığı bu yönde yaptıkları alışverişte, daha az miktarda uyuşturucu hammaddesinden getirip polisi dolandırmaya çalıştıkları belirtildi.

İZMİR'DE NARKOTİK OPERASYONU
İZMİR'DE NARKOTİK OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2010 Cumartesi 09:25:05
Güncelleme :4 Eylül 2010 Cumartesi 12:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?