26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de okullar zamanında açılacak

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Türkiye genelinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle okulların geç açılabileceği konusuyla ilgili olarak, henüz İzmir'de böyle bir durumun söz konusu olmadığını, okulların zamanında açılacağını bildirdi.

Okulların geç açılabileceğine yönelik bir kararın İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yansımadığını belirten Aydoğan, "İzmir'de okullarımız 17 Eylül tarihinde, yani zamanında açılacaktır. Okullarımızın eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için her türlü alt yapı çalışmalarımız süratli bir şekilde devam etmektedir. Herhangi bir gecikme söz konusu olmayacaktır" dedi. İzmir'de böyle bir sorunun söz konusu olmadığını belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, konuyla ilgili yapılması gereken en önemli şeyin, çocukların suyun önemiyle ilgili bilinçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Su tasarrufuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bir çalışması olduğuna da vurgulayan Aydoğan, önümüzdeki eğitim öğretim yılında çocuklara bu konuda eğitim verileceğini belirterek, "Önümüzdeki eğitim öğretim yılı içerisinde çocuklarımızın bilinçli bir tüketici olmaları için, suyun değerli bir şey olduğu konusunda, sınırsız, bitmez tükenmez bir varlık olmadığı konusunda gerekli eğitim kesinlikle yapılacaktır. Zaten gözlemlediğim kadarıyla bu konuda bir eğitim çalışması yapmak gerekiyordu. İnsanlara hep 'suyu israf etmeyin' diyoruz ama nasıl israf edilmeyeceği konusunda eğitim vermiyoruz" diye konuştu. Çocukların eğitilmesinin önemine değinen Aydoğan, çocukların kimi zaman anne babalarına çok iyi örnek olduğuna inandığını ifade etti. Suyun her zaman en değerli varlık olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Aydoğan, su tasarrufu konusunda eğitim verilmesine yönelik çalışmaların titizlikle yürütüleceğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 12:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?