19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de sanat için yoğun hafta

Soğuk ve yağışlı havanın etkisini hissettirmesiyle açık hava etkinliklerinin tamamen sona erdiği İzmir'de sanatseverleri, sanatın hemen her dalında birden fazla seçeneğin olduğu, yoğun bir hafta bekliyor.


Perdelerini beş salonda İzmirli tiyatroseverler için açacak olan İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), "Eskici Dükkanı" adlı oyunuyla Antalya Devlet Tiyatrosunu da İzmir'de ağırlayacak.

İZDT, Konak Sahnesi, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi, Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi, Sabancı Kültür Merkezi ve Karşıyaka Oda Tiyatrosunda "Bir Garip Orhan Veli", "Bir Efes Masalı", "Simavnalı Şeyh Bedrettin", "Bahar Noktası", "Düğün Şarkısı" adlı oyunlarla "Yağ Yağ Yağmur" adlı çocuk oyununu bu hafta izleyiciyle buluşturacak.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu hafta vereceği iki konserde, Nikolay Rimsky-Korsakoff'un ölümsüz eseri "Şehrazat"ı seslendirecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma" operasının galasını, 20 Kasım Salı akşamı saat 20.00'de Elhamra Sahnesinde yapacak.

İZDOB, yine Elhamra Sahnesinde geçen hafta dünya prömiyerini gerçekleştirdiği "Sınırın Aşıldığı Noktalar" isimli modern bale gösterisini bu akşam saat 20.00'de ve 17 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'te yeniden izleyiciyle buluşturacak.

İZDOB'un geçen yıl hız kazandırdığı farklı salonlarda da temsiller sunulması uygulaması çerçevesinde, bu hafta ayrıca 16 Kasım Cuma akşamı ve 21 Kasım Çarşamba akşamı Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Salonunda Cimarosa'nın "Gizli Evlilik" operası iki kez sahnelenecek.

Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden Yıldız Kenter'in tek kişilik oyunu "Ben Anadolu", yeniden İzmirli tiyatro seyircisiyle buluşacak.

Kenter, 17 Kasım Cumartesi ve 18 Kasım Pazar akşamı saat 20.30'da İsmet İnönü Sanat Merkezinde İzmirli seyircilerin karşısında olacak.

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, "Tak Tak Takıntı" adlı oyunuyla İzmir'e konuk olacak.

Oyun, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yarın, 17 Kasım Cumartesi ve 18 Kasım Pazar günleri, sırasıyla 20.30, 17.30 ve 16.30 saatlerinde izleyiciyle buluşacak.

Ressam Barış Sarıbaş'ın 25. kişisel sergisi olan "Zeytin Ağaçlarına Selam Söyle", bugünden itibaren GF Adt Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluşuyor.

Afet Akın ve Ayten Köse'nin eserlerinden oluşan resim sergisi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle 20 Kasıma kadar buluşmayı sürdürecek.

Nev, Pentagram ve Pinhani konserlerinin ardından Carlsberg Ooze Venue Kasım ayı konserlerini sürdürüyor. Ooze Venue'de 16 Kasım Cuma akşamı rock müziğin sevilen yorumcuları Aslı ve Malt konser verecek.

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Çinicilik ve Çini Onarımı Ana Sanat Dalının "6. İsli Pişirim" etkinliğine ilişkin sergisi, 19 Kasım Pazartesi gününden itibaren gezilebilecek.

Almanya'da 1933 yılında Nazilerin iktidar olmasıyla çalışma olanaklarını kaybedip ülkelerini terk eden ve bir kısmı Türkiye'ye taşınmak zorunda kalan Alman bilim insanlarının Türkiye'deki yaşamlarının ve çalışmalarının anlatıldığı "Haymatloz: Özgürlüğe Giden Yol" fotoğraf ve bilgi sergisi, Ege Üniversitesi Kampüs Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde izleyiciyle buluşuyor.

İş Sanat İzmir Galerisi'nde, Halil Yoleri'nin seramik çalışmalarıyla Yakup Öztuna'nın özgün baskı resimlerinden oluşan sergi devam ediyor.

Balçova Belediyesi TSM Korosu, bu akşam saat 20.00'de Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezinde konser verecek.

Forum Bornova'da ebru, hat, mozaik ve tezhip sanatından örneklerinden oluşan sergi açılacak.

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sergi Salonunda ressam İbrahim Çiftçioğlu'nun resim sergisi, ay boyunca sanatseverlerce gezilebilecek.

aa
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 11:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?