26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de su tasarrufu

İzmir'de, Eylül ayında, geçen yılın aynı dönemine göre kullanılan su miktarı yüzde 10,19 oranında azaldı. Eldeki veriler, yıllık tasarrufun 17 milyon YTL'ye ulaşacağını gösterdiği bildirilirdi. İzmir'in tasarruf sonrası yıllık su kazancı ise Balçova Barajı'ndaki rezervin 2.6 katına ulaşacak. 

Küresel ısınma ve kuraklığa bağlı olarak yaşanan su sıkıntısı ve halkın bu konuda bilinçlendirilerek gereksiz su kullanımlarının önüne geçilmesi amacıyla 27 Nisan 2007 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün başlattığı kampanya hız kesmeden devam ediyor. Nüfus artışı, hava sıcaklığının geçen yıla göre normalin üzerinde olması gibi etkenlere rağmen su tüketiminde bir önceki yıla göre önemli ölçüde bir düşüş görülüyor. Herhangi bir su kısıtlaması ve kesintisi yapılmamasına karşın oluşan bu düşüş Eylül'de yüzde 10,19 oranında gerçekleşti.


YILLIK TASARRUF AĞUSTOS AYINDAKİ TÜKETİMİN 1,14 KATI 

2006 yılı rakamlarına bakıldığında, 28 Nisan-26 Eylül arası 5 aylık dönemde kazanılan su miktarının 8,5 milyon metreküpe ulaştığı görülüyor. Bu veriler 28 Nisan 2008'e kadar olan bir yıllık döneme yayıldığında, İzmir'de 20 milyon metreküpün üzerinde su kazancı olacağı tahmin ediliyor. İzmir sadece bir yılda, Ağustos ayı su üretiminin 1,14 katını tasarruf etmiş olacak. Kampanya sonucunda tasarruf edilecek suyun yıllık maliyeti ise yaklaşık 16 milyon 877 bin YTL olarak hesaplanıyor. Duyarlılığın ve özverinin ödülü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kampanyanın başladığı tarihten itibaren geçen beş ayın sonunda İzmir'e verilen su miktarındaki azalışın istikrarlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, "Bu artışta İzmir halkının duyarlılığı ve bilinçliliğinin yanı sıra, ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla arızalara zamanında müdahalesi ve su kaçaklarının giderilmesi çalışmalarına verdiğimiz önem de büyük rol oynamaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 14:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?