26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de 'Tırpan 1' operasyonu

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, Manisa'da şirketlere komisyon karşılığında naylon fatura kesen 2'si bayan 17 kişiyi gözaltına aldı.

İki ay önce 155 polis merkezine telefon açan bir kişi, Hatay'da bir evde naylon fatura ve sahte belge hazırlandığını ihbar etti. İhbar üzerine evi izleyen ekipler, çete liderinin 5 ayrı suçtan sabıkası bulunan A.O.A olduğunu tespit etti. Asayiş ekipleri 20 ev ve iş yerine baskın yaptı. Baskında çete lideri A.O.A (48), sevgilisi A.E (50) ile 15 kişiyi yakaladı. İfadesi alınan 17 kişi, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, naylon fatura hazırlamak ve piyasaya sürmek" suçlarından adliyeye sevk edilecek.

Gözaltına alınan şahısların büro olarak kullandığı evde yapılan aramada emniyete ait 6 adet soğuk damga, iki silah, sahte nüfus cüzdanları, ehliyet, değişik şirketler adına düzenlenmiş faturalar, bilgisayarlar ve sahte evrak yapımında kullanılan bilgi ele geçirildi. Binlerce naylon faturayı araştıran ekipler, şahısların Manisa'da 59 şirkete 10 trilyon liraya yakın naylon fatura kestiğini tespit etti. Şahısların faturaları yüzde üç komisyon alarak verdiği ortaya çıktı.
iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 13:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?