5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'e "İnsan Hakları Müzesi"

KONAK BELEDİYESİ İNSAN HAKLARI MÜZESİ KURACAK

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 1 Şubat 1979'da öldürülen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi'nin katledilişinin 31. yılında, kızı Nükhet İpekçi'nin feryadına her kesimin destek vermesi gerektiğini belirtti. Nükhet İpekçi, katledilenlerden kalan eşyaların toplanacağı bir müzenin aynı olayların bir daha yaşanmamasına katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade ederek "Vicdan Müzesi" kurulmasını önermişti.

Başkan Tartan da yıl sonu itibarıyle İnsana Saygı Müzesi'nin kurulması için çalışma başlattıklarını hatırlattı. Özellikle Sivas Madımak Oteli'nde katledilen aydınları anmayı ve toplumun duyarlılığını sıcak tutmayı hedeflediklerini belirten Tartan, barış ve demokrasi şehitlerinin yakınlarının da katkı koyacağı müzenin Vicdan Müzesi ile örtüşeceğini söyledi. Başkan Tartan, gerek kamuoyunun duyarlılığıyla gerek demokrasi şehitlerinin yakınlarının el ele vererek böyle bir müzeyi Türkiye'nin aydınlık ve gülen

yüzü İzmir Konak'ta kısa sürede gerçekleştireceklerini duyurdu. Bugüne kadar bilgi ve deneyimlerini paylaşarak böyle bir müzenin kurulmasının demokrasi ve barış kültürümüze önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Tartan, amaçlarının yitirilenleri sadece anmak değil o duyguları yaşamak ve yaşatmak olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 16:15:00
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 16:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?