5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'e 3. Kazak kardeş

KAZAK BÜYÜKELÇİ KARDEŞ ŞEHİRDE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret eden Kazakistan Büyükelçisi Baghdad Amreyev, Jambıl kenti ile İzmir'i kardeş şehir olarak görmek istediklerini söyledi. Kardeş şehir protokolünün gerçekleşmesi durumunda Astana ve Çimkent'in ardından Jambıl, İzmir'in Kazakistan'dan 3. kardeş şehri olacak.

Fahri konsolosluk açılışı için İzmir'e gelen Büyükelçi Baghdad Amreyev, Fahri Konsolos Mevlüt Özkişi ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Kazakistan'ın İzmir'de fahri konsolosluk açmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Kocaoğlu, Türkiye ve Kazakistan'ın kardeş ülkeler olduklarını vurguladı. Kazakistan ile Türkiye'nin ortak tarih, kültür, din ve dil birliği olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, açılan fahri konsolosluk ile ilişkilerin daha da artacağına inandığını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, Kazakistan ile kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek istediklerini söylerken, Büyükelçi Amreyev, ülkenin Jambıl kentinin İzmir ile kardeş şehir olmasını istediklerini söyledi. Ülkelerin yanı sıra bölgeler arası işbirliğini geliştirmeyi de hedeflediklerini söyleyen Büyükelçi Amreyev, “Ümit ediyoruz ki fahri konsoloslukla birlikte ilişkilerimiz her alanda daha da gelişecek” diye konuştu. Büyükelçi Baghdad Amreyev, ziyarette Kazakistan'ın Başkenti Astana'nın sembolünden oluşan bir plaket hediye etti.

KAZAK BÜYÜKELÇİ KARDEŞ ŞEHİRDE
KAZAK BÜYÜKELÇİ KARDEŞ ŞEHİRDE
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 12:55:01
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 15:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?