5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'e Dünya Şampiyonası bereketi

İZMİR'E DÜNYA ŞAMPİYONASI BEREKETİ

İzmir Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 45.Dünya Petank Şampiyonası dünyada üç gün boyunca milyonlarca kişi tarafından ilgiyle izlendi. İzmir'de dev organizasyon bereketi yaşandı, esnafın yüzü güldü.

Şampiyona Türkiye'nin tanıtımına önemli bir katkı sağladı ve İzmir esnafına da soluk aldırdı. TRT'nin yanı sıra Fransa'nın ünlü kanalı Sport Canal Plus da 48 ülkeye canlı yayın gerçekleştirdi. İzmir'den her gün haber akışının gerçekleştirildiği şampiyonada Türkiye'nin ciddi anlamda tanıtımına katkı sağlandı. Hem Petank Şampiyonası hem de 3.Uluslararası Jimnastik Festivali'ne katılan sporcular ve kafilede yer alan binlerce kişi esnafın yüzünü güldürdü. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan; “Dünya şampiyonası ve uluslararası iki dev organizasyon İzmir için önemli bir ataktı. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. İzmir ve Türkiye adına başarılı bir tanıtım yapıldı. Bu tür başarılı organizasyonlarla şehrimiz kazanıyor. İzmir'in hem tanıtım hem de ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlandı” dedi. 45.Dünya Petank Şampiyonası ve 3.Uluslararası Jimnastik Festivali gibi iki dev organizasyonun İzmir'de gerçekleştirilmesi esnaf temsilcilerinin de yüzünü güldürdü. Oda başkanları İzmir'in bu tür organizasyonlara sürekli ev sahipliği yapmasını istediler. Üyelerinin iş potansiyelinin yanında kentin tanıtımına da büyük katkılar sağlandığını belirten esnaf, ekonomik durgunluğun bu tür etkinlikler ile aşılacağını söylediler.

“ÜYELERİMİZİN İŞ POTANSİYELİ YÜKSELDİ”

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu bir şampiyona ve aynı anda uluslararası bir festivalin İzmir'de gerçekleştirilmesi ve dört gün boyunca kentte hareketliliğin yaşanmasının sevindirici olduğunu söyledi. Mutlu şunları söyledi: ” 7-10 Ekim tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilen 45. Dünya Petank Şampiyonası'nın kent ekonomisine olumlu katkılar sağladığına inanıyorum. 48 ülkeden 300 sporcunun katıldığı şampiyona, İzmir esnafına kısa süreli de olsa soluk aldırmıştır. Ayrıca şampiyonanın TRT'den yayınlanması, çeşitli ülkelerde yaşayan milyonlarca insana İzmir'in etkin tanıtımının yapılmasını sağlamıştır. İzmir bir turizm kentidir. Bu tip organizasyonlar da İzmir'in Dünyada ve Avrupa'da daha fazla tanınmasına, yurt dışından kente daha fazla turistin gelmesine vesile olmaktadır. Konak Belediyesi Petank Şampiyonası ile başarılı bir yerel yöneticilik sınavı vermiştir. Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın şahsında şampiyonanın gerçekleştirilmesinde emeği olan herkesi gönlüden kutluyorum. İzmir'in ticari hayatına ve ekonomisine de canlılık getirdi. Şampiyona için İzmir'e gelen sporcular, yöneticiler, yabancı basın mensupları ve izleyiciler esnafımıza ciddi katkılar sağladı iş potansiyeli arttı. Kentimize bu şampiyonayı kazandıran Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı kutluyorum. Bundan sonraki süreçte İzmir'e getirilecek olan tüm şampiyonaların da başarıyla gerçekleştirilmesi için esnaf teşkilatımız da üzerine düşen ödevleri yerine getirmeye hazırdır.”

“DURGUN YAZIN ARDINDAN HAREKETLENME OLDU”

Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapan İzmir'de kentin ekonomisinde önemli bir canlılık yaşandığını vurgulayan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Tam sıkıntılı günler yaşıyorduk ki, iki şampiyona imdadımıza yetişti. Dört gün boyunca hemen tüm küçük esnaf gibi biz de bu organizasyondan pay aldık. Lokantacısı, taksicisi, kafeterya işletmecisi gibi birçok esnaf ekonomik olarak gelir sağladı. İzmir'in böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapması tanıtıma da katkı oldu. Esnafa ekonomik fayda getirdi. Bu organizasyonun İzmir'e kazandırılmasına katkı koyanlara teşekkür ediyorum” dedi.

“DAHA ÇOK ŞAMPİYONA”

Türkiye Lokantacılar ve Gazinocular Federasyon Başkanı ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice, şampiyonadan dört gün boyunca yüzlerce üyesinin yararlandığını söyledi. Özellikle şampiyonanın yapıldığı fuar ve çevresindeki esnafın yüzünün güldüğünü ifade eden Yenice; “Fuar ve çevresindeki restoranlar ve işletmelere çok ciddi katkısı oldu. İzmir'in bu ve benzeri organizasyonlara çok ihtiyacı var. İzmir'e dışarıdan gelen bir kişiye bile ihtiyacımız var. Şampiyonaların İzmir'e taşınması için daha çok mücadele verilmeli. Bu şampiyona hem İzmir'in ekonomisine hem de tanıtımına çok önemli katkılar koydu. Bu şampiyonalar, İzmir'e her açıdan önemli bir katkı sağlıyor, özellikle turizm açısından önemli girdiler yaratıyor. Bunun nemalarını kısa sürede göreceğiz. İzmir'in çok ihtiyacı olduğuna inandığım bir organizasyondu. Emeği geçen herkese şahsım ve mensubu olduğum oda adına teşekkür ediyorum “ diye konuştu.

“DEVAMINI BEKLİYORUZ”

İzmir Otel ve Pansiyon İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen de, İzmir için yapılan girişimlerin, düzenlenen organizasyonların, her zaman İzmir esnafına artı değer kattığını belirtti. Gönen; “Bu tür organizasyonlar İzmir'deki turizmin çeşitlendirilmesi için şarttır. İki şampiyona ile birlikte bine yakın insanın geldiği kentimizde çok renklilik yaşandı. Otellerimiz tam kapasite çalıştı. Fuardan bu yana sıkıntı yaşayan otelci esnafımızın yüzü güldü. Başkan Tartan'ın emeğine sağlık. Devamını bekliyoruz” dedi.

“CİROMUZ YÜKSELDİ”

Kordon İşadamları Derneği Başkan Ömür Şanlı, İzmir'in Türkiye'nin turizm potansiyeli en yüksek iller arasında bulunduğunu ifade etti. Şanlı; “Başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi'nin en önemli eğlence merkezi Kordon'unun da bu önemli etkinliklerin önemi yadsınamaz Şampiyona ekonomik olarak Kordon esnafına yansıdı. Havaların soğumasıyla birlikte ciromuz yüzde on düzeyinde düşmüştü. Dört gün boyunca Kordon renklendi ve işlerimiz arttı. Sporcular kendi ülkelerinin formalarıyla mekanlarımıza geldiler, rengarenk görüntüler oluştu ve bir nebzede olsa sıkıntımız hafifledi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İzmir'in hem tanıtım hem de ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak olan bu büyük organizasyonlara herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Kentimiz bu tür etkinlikleri yapmaya Türkiye'yi dünyada fark edilir noktaya getirecek çalışmaları yapmaya her zaman hazırdır. Biz de elimizden gelen katkıyı koyacağız. Üzerimize düşeni yapmak en önemli vatandaşlık görevimizdir” diye konuştu.

İZMİR'E DÜNYA ŞAMPİYONASI BEREKETİ
İZMİR'E DÜNYA ŞAMPİYONASI BEREKETİ
İZMİR'E DÜNYA ŞAMPİYONASI BEREKETİ
İZMİR'E DÜNYA ŞAMPİYONASI BEREKETİ
İZMİR'E DÜNYA ŞAMPİYONASI BEREKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 10:16:01
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 13:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?