5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'e kadın baro başkanı

İZMİR'E KADIN BARO BAŞKANI

İzmir Barosu Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Çağdaş Grubun adayı Sema Pekdaş 917 oyla başkanlığa seçildi.

İzmir Baro Başkanlığı için 7 avukatın yarıştığı seçimler saat 17.00 itibariyle sona erdi. Kesin olmayan seçimlere göre Çağdaş Grubun adayı Sema Pekdaş 917, Cumhuriyetçi Gruptan Özdemir Sökmen 795, Erdoğan Öztürker 758, İlhan Erkul 219, İbrahim Bahçıvancılar 764, Refik Uzun 248 ve Mehmet Seyrek 100 oy aldı. İzmir Barosu'nun yeni Başkanı Sema Pekdaş, baronun ilk kadın başkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İlk defa kadın başkan olmaktan ötürü mutluyum. İzmir barosu daime sözünü söyleyen ve

dik duruşunu koruyan bir kurum olmuştur. Bundan sonrada dik duruşunu koruyarak sözünü söyleyen bir kurum olmaya devam edecektir. Yapılacak çok işimiz var. Çok yorgunuz. Bazı politikalarda değişiklikler söz konusu olabilir" dedi.

İzmir Barosu eski Başkanı Özdemir Sökmen ise üzgün olduğunu belirterek, "Kaybetmek elbette güzel bir şey değil. Ancak kazanan arkadaşımızı tebrik ediyorum. Üzgünüz aynı zamanda. Görev sürem boyunca İzmir Barosu'na çeşitli hizmetlerim oldu. Devam etseydim eğer yine hizmetlerimiz sürecekti. Ancak Cumhuriyetçi Avukatlar tarihe gömülmüş değildir. Biz seçimi kaybettik ise bölünmüşlükten ötürü kaybettik. Şu an için bir birleşme söz konusu değildir. Ancak ileride ne olur bilemeyiz. Çağdaş Grubu'nun izleyeceği

siyasete bağlı. Ancak Çağdaş Grubu bizim baroda yaptıklarımızın seviyesine ulaşması için çok çalışması gerekiyor" diye konuştu.

Sökmen, CHP'den milletvekilliği adaylığı iddialarıyla ilgili olarak da, "Şu an için böyle bir şey yok. Ben baroya gönül vermiş bir insanım. Ancak görevim sona erdi. Vekilliği de düşünebilirim" şeklinde konuştu.

İZMİR'E KADIN BARO BAŞKANI
İZMİR'E KADIN BARO BAŞKANI
İZMİR'E KADIN BARO BAŞKANI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2010 Pazar 21:25:01
Güncelleme :24 Ekim 2010 Pazar 22:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?