5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'e yine şehit ateşi düştü

ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ

İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na yapılan roketli saldırıda şehit olan askerlerden ikisinin İzmirli olduğu belirlendi.

Dün Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk'un toprağa verildiği İzmir' e bu kez Er Serhat Aslan ile Er Kerem Oğuz Erbay'ın yakınları acı haberle yıkıldı.

Teröristler tarafından İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı na yapılan roketli saldırıda şehit düşen 6 askerden ikisinin İzmirli er 20 yaşındaki Kerem Oğuz Erbay ile aynı yaştaki er Serhat Aslan olduğu belirlendi. Geçen şubat ayında askere giden lise mezunu Erbay ın şehit olduğu haberi, tekstilci babası Ekrem Erbay, Adnan Menderes Üniversitesi Pazarlama Bölümü mezunu ağabeyi Onur Erbay (24) ve annesi Gül Makina yı yasa boğdu.

On yıl önce babasından boşanan annesi Gül Makina ile yaşayan Erbay ın en son gece yarısı kız arkadaşıyla telefonla konuştuğu, ''Nöbete gidiyorum kendine iyi bak' dediği öğrenildi.

Şehit haberi üzerine baba Ekrem Erbay ile ağabey Onur Erbay İskenderun a giderken, Güney Deniz Saha Komutanlığı ndan subaylar, Karataş semti 340 sokakta oturan anne Gül Makina ya taziye ziyaretinde bulundu.

İki çocuğundan birini kaybetmenin acısıyla baygınlık geçiren anne Gül Makina, "Oğlum teröre kurban gitti, savaşarak ölmedi. Savaş olsa ben de giderim. Ama bu savaş değil, kahrolası terör. Kahrolsun terör" diyerek gözyaşı döktü.

DAĞITIM İZNİ KULLANMAMIŞ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde terörist saldırıda şehit düşen Er Serhat Aslan'ın, İzmir'deki evinden de ağıtlar yükseldi. Mardin Kızıltepeli olan aile, televizyonlarda saldırıyı öğrenince ulaşmaya çalıştıkları çocuklarının şehit düştüğü haberini aldıklarını söyledi. Çanta imalatçılığı yapan baba Hamit Aslan, oğlunun Şubat ayında askere gittiğini, acemi birliğinin ardından dağıtım iznini kullanmayarak İskenderun'da kaldığını söyledi. Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Aslan; "Bu bir oyun, 30 yıldır bitmiyor. Hepimiz bir oyuna kurban ediliyoruz. Türk-Kürt fark etmiyor. Aslında çözümü yok değil var. Bu sorunun bir an önce çözümünü istiyoruz'' dedi.

Şehit erler Erbay ve Aslan'ın cenazelerinin yarın Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ
ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ
ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ
ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ
ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ
ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 13:14:03
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 14:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?