5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'i kana bulayacaklardı!

İZMİR'İ SABUN TOZUYLA KANA BULAYACAKLARDI

İzmir'de, terörist Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümünü kanlı eylemleriyle protesto etmek isteyen 3 örgüt üyesi suçüstü yakalandı. Örgüt üyelerinin, kamu kurum ve kuruluşları ile araç kundaklama amacıyla hazırladıkları molotof kokteyllerinin içine yanma eyleminin daha kalıcı olması sebebiyle sabun tozu ekledikleri belirlendi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat tarihi ile yakalanmasını araç kundaklama, kamuya ait bina ve tesislere molotof kokteyl atma, korsan gösteri ve barikat kurma ile lastik yakma, afiş yazma tarzındaki eylemlerin yapılacağı yönündeki ihbarlara ulaştı. İhbarları değerlendiren Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geniş çaplı araştırma başlatarak baskınlar eşliğinde Karşıyaka Yamanlar ve Kadifele bölgesinde H.Y. (26), İ.G. (23) İ.B. (35) adlı üç örgüt üyesini yakaladı.

FACİADAN KIL PAYI DÖNÜLDÜ

Zanlıların ikamet adreslerinde yapılan aramalarda, atılmaya hazır 22 adet molotof kokteyli, 32 adet molotof kokteyli hazırlamada kullanılacak boş şişe, 5 litre benzin, bol miktarda fitil olarak kullanılan bez parçası ve molotof kokteyli yapımında kullanılan plastik eldivenler ile sabun tozları ele geçirildi. Zanlıların, kamu düzenini bozmak amacıyla profesyonel şekilde hazırladığı bildirilen molotof kokteyllerinin içine sabunları rende yöntemiyle toz halinde ekledikleri ve bu sebeple yanma işleminin çok daha uzun süreli gerçekleştiği bildirildi.

İfadelerinde suçlarını kabul eden zanlılar adliyeye sevk edildi.

İZMİR'İ SABUN TOZUYLA KANA BULAYACAKLARDI
İZMİR'İ SABUN TOZUYLA KANA BULAYACAKLARDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 11:57:02
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 13:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?