5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'in kabusu yakalandı

İzmir'de iki gündür aynı saatte iki farklı noktaya bırakılan şüpheli paketlerin zanlısı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir'de iki gün üst üste aynı saatlerde önce Fransız Konsolosluğu'na, bir gün sonra da Hilton Oteli'nin yan sokağına şüpheli paket bırakıldı. Terörle Mücadele ve Bomba İmha ekiplerinin müdahale ettiği her iki şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Her iki paketin de aynı ebat olması ve yabancıların bulunduğu noktalara bırakılması polisin dikkatinden kaçmadı. Uzman polisler, her iki paketin aynı ebatlarda olması, paketlerin aynı saatlerde bırakılmasından hareketle iki şüpheli paketi de aynı kişinin bırakmış olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Son paketin bırakıldığı Hilton Oteli'nin çevresindeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, Sinan B. (Sinan Bulut - 31) adlı kişinin elindeki paketi sokağa bıraktığını net şekilde tespit etti.

Polis tarafından şüpheli paket fünyeyle patlatıldıktan kısa bir süre sonra olay yerinin paralelindeki bir sokakta yakalanarak gözaltına alınan Sinan B. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulandı. Zanlının, herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı olmadığı, "heyecan ve hareket" olsun diye söz konusu noktalara şüpheli paket bırakarak dana sonra da polisin olay yerine gelerek yaptığı çalışmaları izlemekten zevk aldığını söylediği öğrenildi.

Zanlının, poliste, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten adam yaralama, 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi 19 ayrı suçtan kaydı bulunduğu ve ilk kez terör suçu işlediği bildirildi. Zanlının, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 02:44:02
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 11:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?